PočetnaIstočna SrbijaBorNPS Bor: VLAST SPREMA ODLUKE KOJE SU PROTIV INTERESA GRAĐANA!

NPS Bor: VLAST SPREMA ODLUKE KOJE SU PROTIV INTERESA GRAĐANA!

Saopštenje sa jučerašnje konferencije za medije Narodnog pokreta Srbije u Boru objavljujemo u celini

Predstojeća sednica Skupštine grada Bora (zakazana za petak, 15. mart) na kojoj vlast želi da donese neke nerazumne odluke samo je jedan od pokazatelja da aktuelna vlast svoju bahatost i nesposobnost želi da podeli sa građanima.

Prethodna sednica sa 70 tačaka dobija nastavak tako da dnevni red ove sednice ima više od 60 tačaka. Sve je u funkciji obesmišljavanja rada odbornika. Po svaku cenu žele da se debata razvodni i građani Bora ostave bez pravovremenih informacija.

Neće im, uvereni smo, uspeti!

Predlog poskupljenja komunalnih usluga u iznosu od 30 odsto žele da predstave kao pobedu nad, gle čuda, nerazumnim vođstvom preduzeća koja su tražila čak i 150% povećanja. Kao da je menadžmente i nadzorne odbore u tim preduzećima delegirala (postavila) opozicija a ne vlast! Pored MILIJARDI subvencija koje godinama upumpavaju u preduzeća bez ikakvih pozitivnih rezultata, sada građanima žele da direktno zavuku ruku u džep.

Jedna od tačaka je Predlog odluke o usvajanju etičkog kodeksa fukcionera lokalne samouprave. A predlažu je oni koji su izglasali toliko nezakonitih odluka. Zaista, neshvatljivo. I tužno.

Ekologija kao bolna tačka je takođe na dnevnom redu.

Selektivna primena Zakona o enegetici vidljiva je u 58-oj tački dnevnog reda. To je Predlog pravilnika o uslovima za isključenje i ponovno priključenje kupaca na sistem daljinskog grejanja. Ovim se predlogom obesmišljava postupak isključenja kupaca sa sistema i čini gotovo nemogućim bez ogromnih troškova. Od kupaca se traži nejasna i protivurečna projektna dokumentacija i izolacija zidova i međuspratnih konstrukcija prema susednim stanovima kao da će se ti stanovi pretvoriti u hladnjače… Alternativa je uslovna obustava isporuke plaćanja toplotne energije i plaćanje fiksnog dela potrošnje tj. 39% od ukupnog mesečnog iznosa za naplatu. Pravilnik ne razmatra situacije u kojima su susedni stanovi isključeni sa sistema toplovoda, a za koje pravilnik neće važiti. O kvalitetu grejanja stanova isključenih sa sistema Toplane nema reči. Niti o tome da li će se neko setiti i tražiti i izolaciju stanova koji se ne isključuju sa sistema. Šta će biti sa onima koji su se ranije isključili sa toplovoda? Obaveza potpisivanja ugovora između Toplane i kupca toplotne energije se zaboravlja. Namerno, jasna je i vidljiva diskriminacija.

Uništeni putevi za vlast nijsu prioritet. Ulice sa ispucalim asfaltom, zapušena kanalizacija, sumnjivi projekti i javne nabavke njima nisu važne teme. Akva park je prioritet.

Nedomaćinsko ponašanje i bahatost je, i u prethodnim primerima, vidljiva i oseća se na svakom koraku. Zato MOLIMO građane da shvatete da je krajnje vreme da ne dozvole da ih nerazumne odluke aktuelne vlasti osiromašuju, najdirektnije urušavaju životne uslove i da im – očigledno je – vređaju intelegenciju.

Vanredni lokalni izbori u Boru su potrebni više nego ikad!

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde