PočetnaIstočna SrbijaBorNS: BORANI, PITANJE JE KADA ĆE SE GRADITI NOVA BOLNICA, AKVA PARK...

NS: BORANI, PITANJE JE KADA ĆE SE GRADITI NOVA BOLNICA, AKVA PARK JE ZA OVU VLAST – NAJVAŽNIJI!

Saopštenje Narodne stranke (NS) u Boru objavljujemo u celini

Bor, 10. januarNarodna stranka i Ujedinjena opozicija Bora prvi su i to odavno tražili da nova bolnica u Boru bude prioritet nad prioritetima. Bilo bi nam drago da je taj projekat stavljen u prioritete bar za ovu, 2023. godinu. Ne, skupštinska, vladajuća većina izglasala je da to bude – preskupi i bespotrebni akva park. I sve to uprkos alarmantnim podacima Studije „Batut“ o češćem oboljevanju građana Bora od karcinoma koji, na žalost, uzrokuje i veću smrtnost. Ovo su i najvažniji razlozi za izgradnju nove bolnice. Bez čekanja. Jer, sa ovim budžetom ne sme da bude problema u vezi te i takve izgradnje. Da aktuelna lokalna vlast domaćinski razmišlja ona bi tražila od Beograda i republičke vlasti izgradnju bolnice po hitnom, naajhitnijem postupku.

Daleko je, kako su danas obećali u nekim medijima, kraj 2024. godine kada treba da počne gradnja bolničkog objekta. Borskim vlastodršcima je, očigledno, prioritet da nekome omoguće prihod od 24,5 miliona dinara kroz papirologiju i pisanje projekta pod nazivom „ Projekat rekonstrukcije Opšte bolnice u Boru…“ To se i čini iako je očigledno da se taj novac aposlutno bespotrebno troši (nova bolnica je, eto, najavljena, a i projekat za rekonstrukciju stare zgrade je u opciji). Nezamislivbo!

Zato nove bolnice nema u budžetu za 2023. godinu. Zato se gradonačelnik pravda i ponovo obećava. Njima je očigledno najvažniji prioritet i tzv.kapitalni projekat početak izgradnje akva parka pri čemu iz budžeta u tu svrhu samo u 2023. godini izdvajaju preko 600 miliona dinara. To je po njima epohalni projekat. Za njegovu izgradnju nema prepreka, ali za bolnicu – ima! Opet – nezamislivo, neverovatno!

Ni 600 miliona dinara subvencija za Toplanu u 2023. godini (za početak) uz 1,315 milijardi dinara u 2022. godini nije pomoglo da imamo stabilno grejanje. Ceo grad ostaje bez grejanja samo zbog vlasti koja je sposobna da – troši li troši. Ima se, može se!

Izglasali su Odluku o pristupanju izradi Prostornog plana grada Bora (još jedan pokazatelj da lokalna vlast radi po diktatu vrhuške iz Beograda imajući u vidu da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture već donelo Odluku o izradi Strateške procene uticaja Prostornog plana za donje ležište rudnika „Čukaru Peki“ pri čemu se područje posebne namene širi preko Slatine i Oštrelja sve do Donje Bele Reke).Nisu valjano ni započeli rešavanje problema Krivelja (sem na papiru), a nastavljaju da udovolje stranoj firmi koja, po našerm mišljenju, za sela i građane i ne mari. Bitan im je profit. Postavlja se pitanje – koji je interes ove vlasti?

Vlasti koja je opet, po ko zna mkoji put, obećala rešavanje problema Krivelja. Doveli su iz Beograda nova lica pred Kriveljane, ljude koji obećavaju rešavanje problema za novih – PET godina…

Ova, kao i prethodne vlasti SNS, živi od obećanja i prolongiranja rešenja problema. Predugo! Nečuveno – predugo! Pogotovo zbog toga što se, vitie i čujete, radi u korist štete i Bora i Borana!

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde