PočetnaIstočna SrbijaOBILJE SNEGA NA POČETKU SKI-SEZONE NA STAROJ PLANINI

OBILJE SNEGA NA POČETKU SKI-SEZONE NA STAROJ PLANINI

Stara Planina je minulog vikenda ozvaničila početak skijaške sezone, što je izazvalo oduševljenje velikog broja ljubitelja zimskih sportova. Iako se u subotu tokom većeg dela dana pojavila magla, entuzijazam skijaša nije pokolebao, zahvaljujući izdašnom snegu koji pokriva staze pod Midžorom i Babinim zubom. Prvi radni dan gondola i staza na Staroj Planini bio je nezaboravan, okupivši posetioce iz Niša, Pirota, Zaječara, Knjaževca, ali i impresivan broj skijaša iz Bugarske, Rumunije i Severne Makedonije.

U srcu Nacionalnog parka „Stara planina“, u Hotelu „SP Rizort“, centru razvoja turizma, sve je spremno za zimsku sezonu. Vrhunski smeštajni, ugostiteljski i drugi kapaciteti stoje na raspolaganju gostima, čime se očekuje nastavak trenda rasta broja posetilaca. „Planinska lepotica istočne Srbije“ već beleži rezervacije smeštaja i boravka, a predviđa se da će osim gostiju iz susednih zemalja, vrhunske uslove i blagodeti Konjarnika, Markovih livada, Sunčane doline i drugih skijaških kapaciteta s dvadesetak kilometara uređenih staza koristiti i veliki broj posetilaca iz Grčke, Italije i Zapadne Evrope.

Ski-centar na Staroj Planini je dodatno pripremljen za ljubitelje ekstremnih zimskih sportova, a u slučaju nedostatka prirodnog snega, pored staza je instalirana oprema za veštačko osnežavanje. Radno vreme ski-centra je svakoga dana od devet do 15.30 časova.

Ukupno gledano, Stara Planina obećava nezaboravan doživljaj za sve ljubitelje zimskih radosti, kombinujući prirodnu lepotu s vrhunskim uslovima i gostoprimstvom, čime postaje nezaobilazna destinacija za skijaše i ljubitelje zimskih aktivnosti u regionu.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde