PočetnaVestiDruštvoOD 10. JULA PLAĆAĆEMO SKUPLJU PUTARINU

OD 10. JULA PLAĆAĆEMO SKUPLJU PUTARINU

Od 10. jula vozači u Srbiji će se suočiti s povećanjem cena putarina na autoputevima širom zemlje. Ova promena dolazi nakon što je Vlada Srbije odobrila novi cenovnik koji je predložilo Javno preduzeće Putevi Srbije.

Prema novoj Odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta, koju je usvojilo Javno preduzeće Putevi Srbije, vozači će plaćati sledeće nove cene putarina za određene deonice:

  • Beograd – Paraćin: 730 dinara
  • Beograd – Niš jug: 1.130 dinara
  • Beograd – Subotica: 800 dinara
  • Beograd – Dimitrovgrad: 1.670 dinara
  • Beograd – Batočina: 500 dinara

Odluka o povećanju cena putarina doneta je s ciljem poboljšanja infrastrukture i održavanja puteva, te unapređenja kvaliteta saobraćaja u Srbiji. Prethodne cene putarina nisu bile dovoljne za pokrivanje svih potrebnih troškova održavanja i modernizacije puteva, što je dovelo do neophodnosti ovog povećanja.

Nova struktura cena odražava naše napore da održimo i unapredimo kvalitet puteva u Srbiji. Razumemo da ovo povećanje predstavlja dodatno opterećenje za vozače, ali verujemo da će dugoročno doprineti boljem i bezbednijem saobraćaju,“ navode iz Javnog preduzeća Putevi Srbije.

Vozači će moći da se informišu o novim cenama i dodatnim detaljima putem zvaničnog sajta Javnog preduzeća Putevi Srbije, kao i putem punktova za naplatu putarina širom zemlje.

Ostaje da se vidi kako će javnost reagovati na ovo povećanje cena i kakav će uticaj imati na saobraćaj i ekonomiju Srbije u celini.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE