PočetnaIstočna SrbijaBorOdbornica Živković: ZAŠTO SAM ODBILA DA NAPUSTIM SEDNICU SKUPŠTINE GRADA BORA?

Odbornica Živković: ZAŠTO SAM ODBILA DA NAPUSTIM SEDNICU SKUPŠTINE GRADA BORA?

Bor, 16. mart – U toku jučerašnje sednice Skupštine grada Bora, odbornici opozicije su se našli u središtu kontinuiranih verbalnih napada i kršenja poslovnika od strane gradske vlasti. Napetost je eskalirala do tačke kada je odbornica iz redova Srpske napredne stranke (SNS) izrekla skandaloznu optužbu prema koleginici iz opozicije.

Izloženi smo konstantnim uvredama od strane gradske vlasti i konstantnom kršenju Poslovnika, da bi na kraju po 18. tački došlo do toga da mi odbornica SNS – a kaže i: ‘Vi ste polagali zakletvu za Narodnog poslanika u wc–u – izjavila je Irena Živković, Narodna poslanica iz Bora sa liste Srbija protiv nasilja i predsednica SSP Bor.

Odgovarajući na ovu uvredu, Živkovićeva je istakla da je odlučila uzvratiti istom merom, posebno zbog nedostatka reakcije predsednika Skupštine na očigledna kršenja poslovnika od strane članova SNS-a i gradonačelnika.

Poznato je da predsednik Skupštine nije reagovao, kao što generalno ne reaguje kad odbornici SNS-a ili gradonačelnik krše Poslovnik. Zbog toga su odbornici vlasti glasali da budem udaljena sa sednice, što sam odbila –  naglasila je Živkovićeva.

Ona je dodala da je svoju odluku da ne napusti sednicu obrazložila medijima i policiji koja je intervenisala.

Neviđeni skandal u gradskoj skupštini Bora: Policija iza leđa odbornika! – Foto: IST Media

Poštovanje zakona i Poslovnika je crno – belo. Ne može se zakon poštovati malo ili ponekad. Ili se poštuje ili se ne poštuje. Nikom ne ugrožavam bezbednost, ne ugrožavam ni imovinu, pristajem da ne učestvujem u daljem radu samo ako i odbornica SNS bude isključena. Sa druge strane, Poslovnik kaže da odbornik grada može da bude u zgradi Skupštine grada, učestvovao ili ne u sednici i insistiram da se primenjuje – istakla je Živkovićeva.

Kako bi izbegli nasilno izbacivanje, opozicioni odbornici su prekinuli sednicu i odložili je za ponedeljak.

Zašto sam sedela mirno, dok su mi iznad glave stajali obezbeđenje i policijaci, i insistirala na poštovanju zakona i Poslovnika? Zato što moraju da znaju da postojimo i mi ovakvi koji stojimo na strani pravde, a ne pitamo šta košta – zaključila je Živkovićeva.

Odbornica Stranke slobode i pravde u Skupštini Grada Bora, kao i poslanica u Skupštini Srbije, Irena Živković, isključena je sa sednice zbog verbalnog sukoba sa poslanicom SNS-a Leticom Milovanović, tokom rasprave o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja.

Policija je na poziv iz gradske uprave saslušala obe strane, a Živkovićeva je odbila da napusti skupštinsku salu.

Nastavak sednice zakazan je za ponedeljak, 18. marta.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde