PočetnaIstočna SrbijaBorODBORNIČKA VEĆINA U BORU IZGLASALA POVEĆANJE CENA KOMUNALIJA ZA 30 ODSTO. OPOZICIJA...

ODBORNIČKA VEĆINA U BORU IZGLASALA POVEĆANJE CENA KOMUNALIJA ZA 30 ODSTO. OPOZICIJA ENERGIČNO BILA PROTIV!

Bor, 18. mart – Sve komunalne usluge, u prvom redu grejanja, vode i iznošenje smeća, poskupeće od 1. aprila za čak 30 odsto. Ovo je odluka odborničke većine (SNS i SPS)
današnje sednice Skupštine grada Bora.

Takvoj odluci energično su se usprotivili odbornici opozicije. Oni su, nizom argumenata, ukazali da je ovako naglo i visoko poskupljenje apsolutno nepovoljno za građane, ali i da predlagač nije imao odgovarajuće objašnjenje. Štaviše, iznet je primer Toplane koja je samo prošle godine dobila ukupnu subvenciju grada od milijardu i 278, a za ovu godinu se planira milijarda i 78 miliona dinara.

Neko je izračunao da će sa subvencijama stambeni kvadrat daljinskog grejanja stajati građane 280 dinara. I bez budžetske subvencije, sada će Bor biti među najskupljim gradovima. Odbornik dr Predrag Balašević je podsetio na ranije obećanje vlasti da se subvencije izdvajaju kako ne bi došlo do poskupljenja komunalija. Bilo je i pitanje: Kako tako nesrodna preduzeća da dobiju baš isto povećanje cenovnika – 30 odsto. Čulo se i to da ni tako drastično poskupljenje neće doprineti pozitivnom poslovanju, jer su problemi nagomilani, a neki, kao dotrajala toplovodna i vodovodna mreža, nisu ni blizu konačnog rešenja.

U sklopu novog poskupljenja su i pijačne, grobljanske i ostale usluge, kao i usluge Sportskog centra. Spomenut je, u sklopu debate, primer Čačka koji je prošle godine uvećao cenu grejanja 8,2 odsto.

Neosporno je, Istaknuto je, da će najnovije cene u gradu bakra i zlata opteretiti građane, posebno penzionere i najsiromašnije.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde