PočetnaIstočna SrbijaBorOkrugli sto u Boru: STAVOVI NOVINARA I MOGUĆNOSTI MEDIJSKIH ZAKONA

Okrugli sto u Boru: STAVOVI NOVINARA I MOGUĆNOSTI MEDIJSKIH ZAKONA

ČITAJ MI!

Bor, 10. novembar – Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres“, kao članica Koalicije za slobodu medija, a u okviru projekta Jačanje medija za reformu medijskog sistema u Srbiji organizuje okrugli sto u Boru u ponedeljak, 13. novembra u Medija centru Bor, Kralja Petra Prvog 23, sa početkom u 11,30 sati, temu koliko medijski radnici poznaju medijsku strategiju i kako prate njenu implementaciju.

Istraživanje koje je urađeno u okviru ovog projekta je prvo u proteklih 13 godina koliko se sprovodi Medijska strategija. Predstavlja bazna saznanja o mišljenjima, saznanjima i stavovima medijskih radnika kao i komentare i predloge kako da se unapredi medijska regulativa.

U trenutku predstavljanja istraživanja Strategija razvoja medijskog sitema Srbije /2020-2025/ i njena implementacija: saznanja, stavovi i predlozi medijskih radnika usvojeni su neki od medijskih zakona posle gotovo tri godine rada i usaglašavanja na njima. Koliko su oni u skladu sa potrebama i predlozima novinara, a koliko su predmet političkog pritiska i dogovora? Kako novinari ocenjuju svoje znanje o Medijskoj strategiji i da li prate njenu primenu? Šta bi trebalo učiniti da bi njihovo poznavanje, i učešće u čitavom procesu bilo
veće? Da li su zadovoljni izveštavanjem u javnom interesu građana, koja bi uloga Saveta za štampu trebalo da bude u proceni poštovanja profesionalnih i etičkih novinarskih standarda, koliko se poštuju radna prava….

A koliko razrešenja spornih situacija je doneo izmenjen i dopunjen Zakon o javnom informisanju i medijima? Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres“ poziva sve zainteresovane novinare, predstavnike udruženja, lokalne uprave i građane da se pridruže okruglom stolu.

Uvodničari:

Duško Medić i Nedim Sejdinović, istraživači

Panelisti:

Marija Obrenović, predsednica Upravnog odbora PU “Lokal pres“
Izabela Branković, izvršna direktorka Asocijacije medija
Tamara Filipović Stevanović, generalna sekratarka NUNS
Ivana Stevanović,izvršna direktorka Fondacije Slavko Ćuruvija

Moderatorka:

Milica Mihajlović

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde