PočetnaIstočna SrbijaBorOTVORENO PISMO IRENE ŽIVKOVIĆ PREDSEDNIKU SKUPŠTINE GRADA BORA, DRAGANU ŽIKIĆU

OTVORENO PISMO IRENE ŽIVKOVIĆ PREDSEDNIKU SKUPŠTINE GRADA BORA, DRAGANU ŽIKIĆU

Bor, 31. avgust – Gospodine Žikiću, znam da je potrebno puno truda da bi Vaš zamenik, Ivan Vučković, naučio i zakonske i skupštinske procedure, ali molim Vas da mu pomognete.

Daleko od toga da poštujem rad stranke koju Vi predstavljate, ali ne mogu se oteti utisku da je i Vas sramota od ispada i neznanja SNS odbornika.

Dobro znate zakonsku proceduru o raspisivanju referenduma. Neophodno je da se inicijatori prvo obrate Vama, kao predsedniku Skupštine grada (što je i urađeno) i da grad da odobrenje za skupljanje potpisa (10% biračkog tela) koje će overiti gradski overivači i ukoliko se sakupi zahtevan broj potpisa u roku od 90 dana, grad je u obavezi da raspiše referendum.

Poslednji Vaš odgovor je bio da će o tome glasati odbornici grada Bora na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada, dakle da će odbornici odlučiti da li dobijamo odobrenje za prikupljanje potpisa 10% biračkog tela neophodnih za raspisivanje referenduma.

Peticijom koju smo pokrenuli želimo da podsetimo odbornike da su predstavnici građana, a ne bilo koje partije i da na prvoj sledećoj sednici treba da glasaju u interesu tih istih građana: da daju neophodno odobrenje.

Gospodin Vučković ne razume dovoljno ovu proceduru. Da li nije dovoljno obavešten ili prosto nema kapaciteta da razume, to ne znam, ali Vam se obraćam sa molbom da bar pokušate jer svojim neznanjem ne bruka samo sebe nego i Vas.

Takođe mu možete skrenuti pažnju da mu, kao Vašem zameniku, ne priliči da mi se obraća u porukama u po noći i uznemirava me.

Mi od referenduma svakako nećemo odustati šta god vi radili, ali predlažem Vam da u čitavoj ovoj priči zadržite bar mrvu dostojanstva.