PočetnaIstočna SrbijaPLANIRAJU SE ZNAČAJNE INVESTICIJE U SOKOBANJI - ZA NEKOLIKO GODINA I KRSTARENJE...

PLANIRAJU SE ZNAČAJNE INVESTICIJE U SOKOBANJI – ZA NEKOLIKO GODINA I KRSTARENJE BOVANSKIM JEZEROM

Sokobanja, 6. jun – Sokobanju narednih godina očekuju značajne investicije kada je reč o uređenju ovog banjskog mesta i sadržajima koji će povećati turističku ponudu lepotice podno Ozrena. Radiće se centar grada, plaže na Bovanskom jezeru, a neke investicije biće okrenute i razvoju sportskog turizma. Jedan od značajnijih projekata je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda.
Sve ove investicije najavio je predsednik Opštine Miodrag Nikolić, na konferenciji održanoj u sklopu predstavljanja turističke ponude grupi novinara koji su ovog vikenda boravili u Sokobanji. Nikolić je istakao da će realizaciji tih ideja doprineti i novi hoteli čija je gradnja najavljena.
Ono po čemu je Sokobanja poznata je naša klima, vazduh i voda. To je sve ono što nam je Bog dao, čime se prvenstveno bavimo, a to je zdravstveni turizam. Sada smo to podigli nivo više i iskoristili u neke druge svrhe. U narednom periodu ćemo se okrenuti i sportskom turizmu, radimo na obezbeđivanju infrastrukture da bi mogli time da se bavimo – naveo je Nikolić.
Sokobanja – Foto: Borske Narodne
Prvi čovek Sokobanje rekao je da se upravo radi projektna dokumentacija za rekonstrukciju celog centra grada. Šetališna zona će, prema njegovim rečima biti proširena sa dosta zelenila. Meštani i turisti imaće u ponudi i plaže na Bovanskom jezeru gde je Nikolić najavio nove sadržaje.
Radimo na uređenju Bovanskog jezera. U taj projekat smo ušli sa Evropskom unijom, uredićemo obalu koja se nalazi sa sokobanjske strane, kupićemo dva turistička brodića za krstarenje Bovanskim jezerom od Aleksinca do Sokobanje u dva pravca. I ono što krećemo evo već godinama konačno smo došli do realizacije i ponosim se time, od avgusta kreće izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda tako da ćemo i time samo raditi još više na unapređenju zaštite životne sredine – rekao je Nikolić.
On je dodao da će u ostala tri naselja biti izgrađena nedostajuća kanalizaciona mreža i kolektor kroz celu Sokobanju.
Pored postojećeg velikog broja izletišta gradiće se nova kako bi se, kako je naveo, iskoristili svi potencijali.
On je pohvalio i vlasnika hotela Zeleni grad i Natali spa, kao začetnika hotelijerstva u Sokobanji. Ovaj investitor izgradiće još jedan hotel sa pet zvezdica što će, po Nikolićevim rečima, stvoriti uslove za realizaciju nekih ideja za dalji razvoj turizma.
RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde