PočetnaIstočna SrbijaBorPostizborna debata: DA LI JE BOR MOGAO DA BUDE SRPSKI LAS VEGAS?

Postizborna debata: DA LI JE BOR MOGAO DA BUDE SRPSKI LAS VEGAS?

ČITAJ MI!

Bor, 29. april – Gledajući i slušajući sagovornike u sinoćnoj emisiji (Ist media) 3.600 korisnih sekundi” o postizbornoj aktivnosti u Boru (bez učešća očekivanih predstavnika SNS, SPS i “Mosta” ) nije moglo da se shvati ni ko šta radi i da li se upšte nešto čini u kreiranju nove vladajuće grupacije. Predstavnici Ujedinenje opozicije Bora, “Za pobedu Bora” i “Borci za Bor” nisu mogli da daju konkretne odgovore kako će se skockati nova vlast, ali su ukazali na neke značajnije primere iz dosadašnje prakse i planove budućeg delovanja.

Dalibor Jović, “Borci za Bor”:

Nećemo se priključiti ni jednoj koaliciji. Borićemo se da najkvalitetniji predlozi od interesa za grad budu usvojeni i realizovani, s tim da ćemo insistirati na jedintsvu i slozi svih kako bi se postigli što bolji rezultati. Već danas smo učinili korak napred: podneli smo krivičnu prijavu protiv N.N. lica za nenemensko trošenje preko 30 miliona dinara u projketu Ekološkog parka kod Studentskog doma. Neke stavke mogu se smatrati – nenormalnim.

Irena Živković, “Za pobedu Bora”.

Podnosila sam ranije više krivičnih prijava, ali nije bilo odgovora od nadležnih institucija. Mislim da bi Tužilaštvo trebalo da se oglasi, jer nikada nije kasno… Nećemo bežati od podrške dobrim projektima bilo od koga da dolaze. Pokušaćemo da korektno sarađujemo pa ma ko bio na vlasti.

Dragan Marković, Ujedinjena opozicija Bora:

Dugo sam u Skupštini grada ukazivao na nenemensko trošenje narodnih, budžetskih para. Nije malo propalih a plaćenih projekata. Uzmimo za primer samo Toplanu. Dosadašnja vlast nije radila u interesu građana. Bilo je dovoljno para poslednjih godina i Bor bi – da se radilo valjano i domaćinski – ubrzo postao naš Las Vegas. Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Bora tačno će se i konačno videti ko je opozicija a ko nije, ko je lagao narod a ko govorio istinu. Naša nesreća je što se i danas glasa “iz straha i stomaka”. I tu je ključ izbornih pobeda.

Na pitanje – koga vidite u vrhu nove vlasti, jedino je Jović odgovorio da će se “izrežirati još jedan mandat za Aleksandra Milikića”, dok je Marković mišljenja da je najprihvatljivije da prvi sa izborne liste SNS bude i gradonačelnik. To je Vladimir Stanković, aktuelni načelnik Borskog okruga.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde