PočetnaIstočna SrbijaBorPred sednicu Skupštine grada Bora: OPOZICIJA ZAHTEVA DA SE RASPRAVLJA I O...

Pred sednicu Skupštine grada Bora: OPOZICIJA ZAHTEVA DA SE RASPRAVLJA I O SUDBINI SLATINE, OŠTRELJA, BRESTOVCA, METOVNICE, BUČJA, DELOVA BORA

Bor, 27. februar – Predsednik Skupštine grada Bora, Dragan Žikić zakazao je 9. sednicu gradske skupštine 28. februara (utorak) na kojoj će se, između ostalog, razgovrati i o novom kreditu za JKP Toplana od 350 miliona dinara, o objedinjenoj naplati komunalnih usluga, o izradi Plana detaljne regulacije za izmeštanje pruge na deonici „Jama“ – Bor.

Ujedinjena opozicija Bora dostavila je nadležnim gradskim službama dopunu dnevnog reda s obrazloženjima. Evo o čemu je reč.

Zahteva se informisnje građana o odluci Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o izradi strateške procene o uticaju Prostornog plana područja posebne namene eksplotacije mineralnih sirovina na lokalitetu „Čukaru Peki“ u gradu Boru – donje ležište na životnu sredinu kojom se obuhvatju cele katastarske opštine Slatina i Oštrelj i delovi KP Metovnica, Brestovac i Donja Bela Reka. U obrazloženju se posebno napominje da je reč o „direktnom ugrožavanju opstanka sela Slatina i Oštrelj i dodatnim problemima Brestovca, Metovnice i Donje Bele Reke„.

Zahteva se i donošenje odluke o storniranju računa za grejanje za dva meseca u ovoj sezoni, jer, kako se podseća, često je dolazilo do većih zastoja u snabdevanju toplotnom energijom. Do sada je više od 2000 nezadovoljhnih građana kvalitetom usluga JKP Toplana potpisalo peticiju. Posebno se napominje da je Toplana prošle godine dobila čak 1,3 milijarde budžetskih subvencija i da se u 2023. planira još 600 miliona dinara, što je zastrašujuće veliko izdvajanje bez odgovrajućeg efekta.

Najzad se predlaže da se javnost upozna sa informacijom o zakonskoj osnovi i načinu procene imovine građana MZ Bučje koji gravitiraju kopu i jalovištu rudnika „Veliki Krivelj“.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde