Projekti: PIVNICE – PODZEMNO IZGRAĐENO NASLEĐE

0
51
Foto: CycleAdvisor
ČITAJ MI!

Negotin, 26. majRARIS učestvuje na projektu „Podzemno izgradjeno nasledje – katalizator za valorizaciju“ koji se finansira iz evropskog okvira za nauku i saradnju – COST.

Projekat okuplja više od 200 istraživača i stručnjaka iz 35 zemalja a RARIS je jedan od članova Upravnog odbora projekta.

RARIS je u ovom projektu pre svega kako bi omogućio da se prikupe iskustva i primeri dobre prakse sa najpoznatijih lokaliteta koji bi se mogli primeniti u istočnoj Srbiji.

Projekat priprema set praktičnih alata „Toolbox“ kao kolekciju preporučenih metodologija, studija slučaja, referentnih dokumenata, veb lokacija i drugih pratećih materijala, uputstava i najboljih praksi koja će biti na raspolaganjima svima koji žele da razvijaju podzemno izgrađeno kulturno nasleđe u svojim sredinama.

Foto: CycleAdvisor

Na sastanku radnih grupa koji je upravo održan u Ankari je RARIS predstavio pivnice i aktivnosti koje se realizuju u cilju unapređenja pivnica.

Pored ostalog, Projekat je razvio i digitalnu Platformu Underground Built Heritage na kojoj je RARIS predstavio pivnice.

Na ovoj Platformi su predstavljene i druge svetski poznate atrakcije podzemnog izgradjenog nasledja kao što su: Paros, Grotte di Camerano, Hypogeum, Ghar Dalam, Sybil, Neapolis i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име