PočetnaIstočna SrbijaBorPROSLAVA KINESKE NOVE GODINE U BEOGRADU, NOVOM SADU, NIŠU, BORU I SMEDEREVU

PROSLAVA KINESKE NOVE GODINE U BEOGRADU, NOVOM SADU, NIŠU, BORU I SMEDEREVU

Srbija – Bor, 20. januar – Proslava kineske Nove godine biće održana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Boru i Smederevu od 21. do 26. januara, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Centralna proslava uz vatromet biće u subotu, 21. januara, u 17 časova u Beogradu, na Velikom šetalištu na Kalemegdanu u prisustvu visokih državnih zvaničnika, Ambasade Kine i Grada Beograda, navodi se u saopštenju Vlade.

Tradicionalni ples „Igra lava” će povesti okupljene kroz Knez Mihajlovu ulicu do Trga Republike, gde će biti humanitarni „Festival ukusa Pojasa i puta”, a proslava u Beogradu biće nastavljena i u nedelju, 22. januara, od 12 do 18 časova.

Proslave kineske Nove godina biće i u Boru (23. januara), Novom Sadu (24. januara), Smederevu (25. januara) i Nišu (26. januara), svuda sa početkom u 17 časova.

Građani će u tim mestima moći da se uključe u humanitarne akcije i probaju specijalitete nekoliko zemalja „Pojasa i puta”, i da gledaju „Igru lava”, nastup majstora borilačkih veština i perfomanse Cuđua (drevni kineski fudbal).

Posetioci će za 200 dinara, koji će ići u dobrotvorne svrhe, dobiti po jedan obrok i bezalkoholni napitak iz neke od kuhinja zemalja čanica Inicijative „Pojas i put”, ili se za isti iznos oprobati u humanitarnom kvizu znanja za koji su pripremljene nagrade.

Svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Kineski kulturni centar. Glavne nagrade biće dva puta po dve povratne avio-karte na direktnim letovima za Kinu.

Sav prikupljeni prihod biće usmeren u humanitarne svrhe: Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu, Crvenom krstu u Novom Sadu i Smederevu, smederevskoj Narodnoj kuhinji, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara” u Nišu i Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Boru, a sva preostala hrana biće posle prooslave poklonjena Banci hrane.

Izvor: Politika

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde