PROTEST U MAJDANPEKU – KO JE PRODAO STARICU PLANINU?

0
186
Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!
Majdanpek, 11. jun – Na protestu su organizatori, a to su grupa građana „Može i drugačije“ i „Ne dam“, najavili da će, ukoliko kineska kompanija ne prestane s miniranjem na Starici, radikalizovati protest tako što će kampovati na planini kako bi je fizički zaštitili od uništenja.
Odbornik Skupštine opštine Majdanpek sa liste „Može i drugačije“ i kopredsednik pokreta „1 od 5 miliona“ Martin Bežinarević ocenio je da je pravo pitanje ko je prodao planinu Staricu kineskoj kompaniji.
Kinezi su krivi za mnogo toga, ali nas nisu oni prodali. Oni su kupili. Prodali su nas naši, domaći izdajnici. Zato pitamo Ministarstvo rudarstva, Srbijašume, republičku i lokalnu vlast i svakog naprednjaka u Srbiji  – ko vam je dao za pravo da nas prodajete„, naveo je Bežinarević.
On je dodao da je lokalna vlast najodgovornija, te da su svojim ćutanjem postali saučesnici u uništavanju grada Majdanpeka i zatražio ostavku predsednika opštine Dragana Popovića.
Na protestu je ponovljeno da zahtev nije da rudnik prestane da radi, već da prestane miniranje planine Starice i njeno uništavanje.
Izvor: 021.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име