PočetnaIstočna SrbijaRASPISAN KONKURS ZA UČEŠĆE DEMO BENDOVA NA 57. GITARIJADI

RASPISAN KONKURS ZA UČEŠĆE DEMO BENDOVA NA 57. GITARIJADI

Zaječar, 3. jul – Organizatori su raspisali konkurs za učešće na 57. Gitarijadi u Zaječaru koja će biti održana od 29. do 31. avgusta 2024. godine.

Kako se ističe, pravo učešća na konkursu imaju demo bendovi koji nemaju objavljeno komercijalno izdanje. Prijave za učešće podnose se isključivo elektronskim putem – popunjavanjem obrasca na zvaničnom sajtu Gitarijade: www.gitarijada.rs.

Uz obrazac prijave, neophodno je priložiti snimke dve autorske kompozicije u ukupnom trajanju do 10 minuta (mp3/wma/acc), tekstove kompozicija na maternjem jeziku, spisak članova benda sa kontaktima, kratku biografiju i fotografiju benda (jpg). Bendovi su u obavezi da u prijavi posebno označe kompoziciju koja će biti objavljena na Youtube kanalu Gitarijade.

Organizatori ističu da nepotpune i neblagovremene prijave, kao i prijave koje nisu u skladu sa uslovima konkursa, neće biti razmatrane. Prijave za učešće na konkursu podnose se najkasnije do 22. jula 2024. godine, a organizator Gitarijade zadržava pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz ovog konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade. Među prijavljenim bendovima koji ispunjavaju uslove izvršiće se izbor 10 bendova koji će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dva polufinala, 29. i 30. avgusta, dok će se finale održati 31. avgusta 2024. godine.

Izbor bendova izvršiće stručni žiri od tri člana koji će obrazovati organizator Gitarijade. Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator.

Svi zainteresovani demo bendovi su pozvani da se prijave i iskoriste ovu jedinstvenu priliku da predstave svoj rad široj publici i potencijalno osvoje vredne nagrade. Ne propustite šansu da budete deo ovog prestižnog muzičkog događaja!

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE