PočetnaVestiDruštvoSaobraćajna nesreća na pruzi Majdanpek - Požarevac: TERETNI VOZ NALETEO NA PUTNIČKO...

Saobraćajna nesreća na pruzi Majdanpek – Požarevac: TERETNI VOZ NALETEO NA PUTNIČKO VOZILO ISPRED KUČEVA

Jutros u 03:45 sati, na delu pruge Majdanpek – Požarevac, tačnije ispred Kučeva, na putnom prelazu obezbeđenom Andrejinim krstom i znakom „stop“, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je vozač automobila teže povređen.

Prema saopštenju „Srbija kargo“ a.d., vozač drumskog vozila nije se zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila, što je dovelo do sudara s teretnim vozom. Vozač je nakon nesreće prevezen u bolnicu, dok je teretna kompozicija, sastavljena od 16 vagona natovarenih rudom, bila na putu sa relacije Bor teretna – Požarevac – Bar.

Na lice mesta izašli su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno s železničkom komisijom „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ radi ispitivanja detalja ove nesreće.

Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ uputili su apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju kako bi se sprečile ovakve tragedije i sačuvali ljudski životi. Ova nesreća još jednom ističe važnost poštovanja pravila saobraćaja radi bezbednosti svih učesnika na putevima i prugama.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde