PočetnaIstočna SrbijaBorSaopštenje Narodne stranke Bor: EVO ZAŠTO VLAST ĆUTI I KRIJE SE OD...

Saopštenje Narodne stranke Bor: EVO ZAŠTO VLAST ĆUTI I KRIJE SE OD NARODA!

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke Bor objavljujemo u celini

Bor, 14. februar – Predlog da se građanima smanje računi za grejanje kojeg nije bilo, naišlo je na neodobravanje od strane vlasti. Čak i taj SPS, koji još glumi borca za radnička prava, bio je protiv predloga odluke da se storniraju računi. Da su bar imali svoj predlog, razumelo bi se. Ne, oni nemaju predloge za narod, oni imaju vlast i misle da im je dozvoljeno sve!

Troše narodna sredstva bez poštovanja prioriteta i bez prava na kritiku. Tako bar misle. I zato predsednik skupštine Dragan Žikić ne dozvoljava pominjanje 90-ih, sankcije, hiperinflaciju, zato ne dozvoljava kritiku nadzornog odbora Toplane i u maniru ostarelog kumrovačkog pionira oduzima reč odborniku opozicije i još se hvali kršenjem poslovnika o radu rečima: “Prekršio sam poslovnik, pa šta”? On, kome je učešće u vlasti sa bilo kim prioritet. Po tom pitanju nije gadljiv. I to – godinama i godinama.

Bor je, po podacima resornog ministarstva, a tako stoji i u Planskim dokumentima o preseljenju Krivelja, 90 odsto pod istražnim ili eksploatacionim pravima. I opet vlast ćuti.
Trujkanov potok, kao potencijalno mesto za preseljenje nekih sela i mnogih domaćinstava, biće dugo goruća tema. Vlast uhvaćena u neistini pokušala je da se slatkorečivim pričama izvuče. Jedno su govorili izvestilac, drugo zamenik gradonačelnika. Nastavak sledi…

Vlast, podsetimo, godinama izbegava i odgovore na mnoga goruća pitanja:

– Zašto je nabavka uglja za toplanu bez raspisivanja javne nabavke, tzv. pregovaračkim postupkom, čime su se izbegavale firme i rudnici koji imaju ugalj a čija je cena mnogo niža od cene koju su plaćali unazad više godina. Milijarde subvencija služe da se šminka poslovanje uništene toplane. I onda se spas traži u javnoprivatnom partnerstvu za toplanu na biomasu (sečku i gas) na 30 godina čime se Bor može dovesti u ogroman problem imajući u vidu tako dug period i zaštitne mehanizme za privatnika i obavezujuće za javnog partnera.

– Zašto je asfaltiranje i popločavanje bez pravog nadzora, u većem delu i bez ikakvih planskih dokumenat? Jedan od primera je asfaltiranje divljeg, u katastru nepostojećeg puta u reonu sela Gornjane na kat. parceli br. 6591, čiji je vlasnik Republika Srbija a korisnik zadruga “Poljoprom” Bor. I to je dokaz bahatosti i klasičnog kriminala! Još su se time hvalili pred novinarima.

– Zašto se i ove godine svesno krši zakon i zastupanje javnih ustanova prepušta advokatima, umesto Pravobranilaštvu grada Bora, kao zakonskog zastupnika, pri čemu tri ustanove zastupa advokat koji je suprug načelnice gradske uprave Ljubinke Jelić. To je u suprotnosti sa zakonom i Odlukom o Pravobranilaštvu grada Bora. Time je budžet oštećen za više miliona dinara.

– Trošenje budžetskih sredstava u predizbornim kampanjama, preko Centra za socijalni rad, za prikrivenu kupovinu glasova je postalo pravilo.

– Za nekvalitetne radove koji su raznim izvođačima plaćeni, neki i sudskim putem, niko nije odgovarao. Utrošena sredstva za renoviranje Doma kulture u Gornjanu su samo jedan od primera.

Njih to ne interesuje. Drže se principa da se budžetska sredstva od 6,4 milijardi dinara moraju nekako potrošiti.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde