PočetnaIstočna SrbijaBorSaopštenje NPS Bor: SUBVENCIJAMA NIKAD KRAJA, GDE JE POTROŠEN OGROMAN NOVAC?

Saopštenje NPS Bor: SUBVENCIJAMA NIKAD KRAJA, GDE JE POTROŠEN OGROMAN NOVAC?

Saopštenje Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije Bor objavljujemo u celini

Na sednici Skupštine grada Bora koja je zakazana za 31.05.2024. godine jedna od tačaka dnevnog reda je Završni račun budžeta grada Bora za 2023. godinu. Kada se pogleda rashodna strana koja iznosi oko 7,5 milijardi dinara svaki Boranin se može zapitati samo jedno-na šta je utrošeno toliko novca? Danas je Bor neuređen, prljav, sa kanalizacijom koja je problematična, sa skupim ali nekvalitetno urađenim asfaltom, trotoarima, stepeništima… Sem ogromnih subvencija datih Toplani za plaćanje energenata, ne postoje stavke koje se mogu smatrati kapitalniim investicijama sem višegodišnje izgradnje vodovodne mreže koju niko ne može ispratiti. O kvalitetu ne treba trošiti reči.

Iz izmene programa poslovanja javnih preduzeća može se videti koliki su problemi javnog sektora. Veći deo je poput njihovih direktora kojima je istekao mandat a nisu zamenjeni, niti je raspisan konkurs za izbor, u pravom VD stanju!

Predlogom pravilnika o uslovima i postupcima za isključenje sa sistema daljinskog grejanja vlast želi da zacementira aktuelno stanje, jer će za većinu korisnika biti apsolutno neizvodljivo isključenje. Ovo pokazuje da interes građana nije prioritet za SNS vrhušku.

Situacija sa tihim nestajanjem pojedinih sela i lažnim preseljenjem na lokaciju koju izaberu pokazuje koliko se vlast neiskreno ponaša i raznim obmanama kupuje vreme dok se preseljenje izvodi pojedinačno. Sastanci predstavnika vlasti sa građanima po mesnim zajednicama pretvoreni su farsu.

Sa druge strane, još žalosnije bi bilo ako je ovo smišljeno da bi se nesmetano odvijala selidba građana sa ovih prostora.

Sve je u rukama vlasti. Imaju mogućnost da pokažu koliko se istinski zalažu za pravni poredak po svakom pitanju.

Jedan od pokazatelja da li je zakon iznad svih će biti i to da li će smeniti potpredsednika Skupštine grada Bora Ivana Vučkovića koji je, po rečima koordinatorki u Kancelariji za mlade, vršio mobing nad zaposlenima, iako nema nikakve ingerencije da se prema njima ponaša kao nadređeni. Poruke koje slao na više adresa pokazuju da on ne zaslužuje da bude na toj funkciji. U skladu sa usvojenim etičkim kodeksom funkcionera lokalne samouprave morao bi i odbornički mandat da vrati.

Narodni pokret Srbije u Boru traži smenu potpredsednika Skupštine.

Ostavku od njega ne očekujemo.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde