PočetnaIstočna SrbijaBorSaopštenje NPS - Bor: VLAST TROŠI MILIJARDE BEZ JASNIH PRIORITETA, KONTROLE I...

Saopštenje NPS – Bor: VLAST TROŠI MILIJARDE BEZ JASNIH PRIORITETA, KONTROLE I ODGOVORNOSTI!

Saopštenje NPS Bor objavljujemo u celini

Budžet grada Bora je oko devet milijardi dinara. Četiri puta je veći od budžeta grada Zaječara.

Zaslugom ove vlasti Bor ima najgore puteve u regionu, javni sektor na klimavim nogama, problematičnu toplovodnu i kanalizacionu mrežu i nejasan plan razvoja.

Većina obećanja lokalne vlasti u Boru je mrtvo slovo na papiru. Projekat nove bolnice obavijen je naprednjačkom maglom još od 2022. godine. Šta reći o “Kapiji Bora”, Ekspres restoranu, Sportskom centru i bazenima koji nisu radili tokom zime, gradskom stadionu, rušenju objekata kod igrališta “Rudara”, obećanom evropskom strelištu, zatvorenom a tek renoviranom Omladinskom naselju Savača, zaboravljenom i skrajnutom razvoju turizma, uništenim putevima, železnici…

Izgleda da je jedino za šta su sposobni -“lepo osmišljen” projekat akva parka koji su predstavili kao epohalni projekat koji plaćaju i koji će za skupe pare održavati Borani.
Javni sektor je u VD stanju. Većina direktora su sa jednogodišnjim mandatom, delegirani samo reda radi, jer javni sektor samo na papiru vode direktori i nadzorni ili upravni odbori. Pojedini direktori ne ispunjavaju uslove, ali vlast za to ne haje. Važno je da su verni svojoj partiji. Za loš rad kriv je neko drugi.

Sa današnje konferencije za medije NPS u Boru

Projekti i javne nabavke u prethodnom periodu bili su veoma problematični. Unapred se zna ko dobija unosne poslove. Narod bi rekao sve je namešteno. Iz imovinske karte pojedinih činioca vlasti može se videti kako su napredovali. Doduše, neki imovinsko stanje kriju kao “zmija noge”. Jednog dana će, hteli ili ne, morati i to da otkriju.

Pravdanje utrošenih budžetskih sredstava od strane pojedinih klubova i organizacijaja su posebna priča. Milioni se troše nenamenski. Advokatske usluge su posebna vrsta kriminala za koji još uvek niko nije odgovarao. A moraće, opet, hteli to ili ne.

Tužnoj sudbini borskih sela ne nazire se kraj. Posle nerešenog problema i raznih obmana u vezi sa preseljenjem Krivelja, polako pred našim očima nestaje Oštrelj, dok Bučje i Slatinu čeka neizvesna budućnost. Postoji I velika verovatnoća da će ispaštati i svi ostali, od Donje Bele Reke, Slatine i Oštrelja, preko Brestovca, Metovnice do Šarbanovca. Ni Gornjane nije bez te I takve šanse. Gradski deo Bora, takođe, ista ili slična priča.

To što se problematika širi i na susedni Zaječar, preko Nikoličeva, dodatno treba sve da zabrinjava. Kupovina vremena dok se veći deo Borana iz sela sam ne iseli, po mogućstvu što dalje, jedini je, izgledda, plan ove vlasti. Kakve ankete, zborovi, programske osnove!
Kako je krenulo postoji opasnost I da Borani budu manjina u Boru!

Štaviše, predsednik Vučić je pre skoro dve godine javno obećao dolazak u Bor i rešavanje problema, najpre u selima. Ni to se nije dogodilo, niti će se, varujemo, dogoditi, bar u bližoj budućnosti.

Jedini spas za Bor je – promena vlasti. I to što pre, to bolje. Bolje za sve, i za Borane i sve ostale.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde