PočetnaIstočna SrbijaBorSKOCKANA NOVA VLAST U BORU – JANOŠEVIĆEV “MOST” UZ NAPREDNJAKE I SOCIJALISTE?!

SKOCKANA NOVA VLAST U BORU – JANOŠEVIĆEV “MOST” UZ NAPREDNJAKE I SOCIJALISTE?!

Bor, 11. majUkoliko bude sve po našim saznanjima (neravno, nezvaničnim), a ne vidimo većih razloga da ne bude tako, novu vlast u Boru sačinjavaće: SNS sa 15 i Vlaška stranka “Most” i SPS sa po četiri odbornika. Da li će se još neko pridružiti, nije ni bitno, jer je ovo komotna i stabilna većina. To je ukupno 23 od 35 odbornika.

Prema nepotvrđenim infromacijama, naprednjaci daju gradonačelnika, “Most” zamenika gradonačelnika, a socijalisti, kao i do sada, predsednika Skupštine grada. Zamenik predsednika gradske skupštine biće predstavnik “Mosta”. Ovoj političkoj opciji na čelu sa Mikijem Janoševićem trebalo bi da pripadne i dva mesta u Gradskom veću i to resori za sport i selo.

Da li će se i koliko ova grupacija održati na vlasti, pitanje je, jer je “Most”, prema ranijim izjavama Mikija Janoševića imao posebne zahteve od kojih, izvesno je, neće odustati.

I naziv “Mosta” je skopčan sa premošćavanjem nesuglasiica i nesporazuma između pozicije i opozicije. Jer, ukoliko uspemo da tu dođemo do razumnih rešenja, biće to velika pobede za Bor i ceo ovaj kraj. Jedino zajedno i jedinstveni možemo unaprediti naš život i ostvariti dugoročnije ciljeve. Ostajemo pri zahtevima da se obelodani ugovor o prodaji RTB -a, da se od eksploatacije rude bakra uvećaju prihodi i za Bor, da se sela i grad ravnomerno razvijaju, da se utvrde granice rudarenja i da nadoknada vlasnicima imanja zbog proširenja rudnika bude pravična, da se efikasnije i odgovrnije rešavaju problemi u javnom sektoru i u sferi ekologije, da lokalna samouprava i sve državne institucije rade transparentno, da se više ulaže u kulturu i sport… – smatra Janošević.

Da li će naprednjaci ponovo predložiti Aleksandra Milikića za gradonačelnika, ostaje da se vidi, mada realno i nemaju bolje rešenje posmatrajućui njihovu odborničku listu.

Konstituisanje novog skupštinskog saziva zakazano je za 18. maj.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

1 KOMENTAR

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde