SKUPŠTINA GRADA BORA BIĆE KONSTITUISANA 18. MAJA

0
98
Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 3.maj – Konstutivna sednica Grada Bora zakazana je za 18. maj, prenose danas mediji. Tog dana verifikovaće se mandati novog odborničkog saziva i izabrati predsednik i sekretar Skupštine grada. Na osnovu tog izbora moći će da se zaključi iz koje će koalicije biti gradonačelnik i kako će izgledati buduće ustrojstvo gradske vlasti.

Prema dosadašnjim predviđanjima, novu koalicionu vlast najverovatnije činiće stara ekipa sastavljena od SNS -a sa 15 i SPS -a sa četiri odbornika. Postoji mogućnost da se ovaj savez pojača i sa četiri odbornika Vlaške stranke “Most” koja se u predizbornoj kampanji izjašnjavala opozicionom. Štaviše, lider “Mosta”, Miki Janošević je više puta naglasio “da ne dolazi u obzir da deli vlast sa dosadašnjim gradonačelnikom Milikićem”. Da li će Janoševićevi odbornici pojačati mogući nejaki sastav SNS – SPS (od 35 odbornika imali bi ukupno 19 svojih), još nema potvrđenih informacija. Neki razgovori, pretpostvka je, nisu izostali. Ni u vrhu SNS -a nije odlučeno hoće li ponovo u kolo sa socijalistima ili neće, a od tog dogovora zavisi i ponašanje na lokalu.

Do danas je poznato da se “Borci za Bor” i “Glasno za omladinu” , sa po jednim odbornikom, neće priključiti ni jednoj od dve političke opcije, dok predstavnici POKS – a, isto sa jednim mandatarom, zasad mudro ćute i ne saopštavaju svoj stav. Koalicija Dragana Markovića “Ujedinjena opozicija Bora” sa šest odbornika isključuje svaku mogućnost saradnje sa eventualnom “crvenom grupacijom”, ali Đilasova koalicija sa Irenom Živković na čelu smatra da ne treba izbegavati “svaki predlog od inetersa za građane Bora, pa ma od koga dolazio”.

Neću da lažem narod i ni za jotu da promenim priču iz predizborne aktivnosti. Sve što smo govorili, ostaje i dalje na snazi. Građani će već 18. maja videti ko je vera a ko nevera, ko je zastupao istinu, a ko se danas drugačije ponaša – kaža Dragan Marković, lider “Ujedinjene opozicije Bora”.

Nećemo da budemo ničiji privezak, ni dekoracija, pogotovu SNS -u i SPS -u. Hoćemo da se o svemu javno govori i da se ništa ne krije od građana. Svaka vredna ideja i koristan predlog od značaja za grad, biće podržani. Ono što ne valja i što je neistina – neće biti prihvaćeno, pa bilo ko da je u vlasti. Naš cilj je demokratski, snažan i jedinstven Bor sa savremenim i u svemu naprednim, evropskim selima – odlučan je Miki Janošević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име