Skupština Grada Bora: ŠOPING CENTAR UMESTO STADIONA “RUDARA”, CRKVA I BOLNICA U NGC

0
1288
Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 13. decembar – Na današnjoj sednici Skupštine Grada Bora odlučeno je da se na mestu stadiona “Rudara”, kod Sportskog centra, podigne Šoping centar, a biće mesta i za Fabriku otpadnih voda. To ne znači da će se rušiti ostali sportski objekti i tereni, kao što su skejt – park i karting staza. Ne postoji ni mogućnost da budu ugrožena teniska igrališta u blizini. Nezvanično sazanejamo, da će gradnja Šoping centra početi brzo posle Nove godine.

Izmenama Urbanističkog plana grada predviđa se da se, preko puta Doma zdravlja, gde su sada neuslovne barake, gradi verski objekat, a ima i mesta za eventualnu novu bolnicu. Na prostoru prema Brestovcu predviđaju se lokacije i za stambenu gradnju.

Nadležni iz Gradske uprave objasnili su da će biti uređeni i tereni u blizini Rudarske škole za sportove, prvenstveno fudbal.

Ne bih bio siguran da neće biti “načeto” i jezerce i još ponešto od sporta u tom delu grada. Ne razumem kako država gradi najmoderniji fudbalski stadion u Zaječaru, a mi u Boru rušimo i ovaj što smo ga sami napravili. Izgleda da je sport, samim tim, u drugom planu – rekao je odbornik Dragan Marković, koji je, u više navrata, posebnu pažnju posvetio javnim preduzećima.

Dragan Marković

Gradonačelnik Aleksandar Milikić je podsetio “da je grad pod zemljom truo”, što znači da treba izmeniti desetine kilometara vodovodne i vreleovodne mreže i ostalih odvodnih cevi, da se grade putevi i vodovodi u selima, da je jedino moguća izgradnja toplane na sečku, da se obnavlja mehanizacija u “3. oktobru” i da se Vodovod oporavio od gubitaka i dugova.

Dr Predrag Balašević je mišljenja da su gotovo sva javna preduzeća u gubitku kad im se oduzmu subvencije, dok je Milivoje Janošević upitao ko je direktor u Komunalnom, Igor Mitrović ili neko drugi. Nije dobio odgovor. On je ukazao i na nedovoljno javnosti u radu, predugo i nezakonito čekanje na izbor novih saveta mesnih zajednica, kao i na potrebu da nedavno postavljeni članovi Nadzornog odbora Ziđina (Goran Knežević i Vlada Novović) detalnijno upoznaju javnost o svom radu i radu kompanije. Janošević je javno pozvao dražvne službe za suzbijanje organizovanog i opšteg kriminala da provere kako se trošio novac u Toplani i predočio argumente o nedozvoljenom potpisivanju nekih dokumenata.

Milivoje Janoševic – Foto: B.F.

Doneta je odluka o novoj subvenciji JKP Toplana od 250 miliona dinara za nabavku uglja, ali je naglašeno da će do kraja zimske sezone zatrebati još para za energente.

Zanimljivo je da ni ovoga puta niko od odbornika stranaka na vlasti nije ni reč izgovorio za skupštinskom govornicom. Pojavljivao se gradonačenik, odbornici i savetnici u Gradskoj upravi, mada su na dnevnom redu bila životna pitanja građana: grejanje i izgradnja nove toplane, rad javnih preduzeća, subvencije, izmene urabanističkog plana grada, kadrovske promene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име