PočetnaFotoSlika dana: GRAD BOR UGOSTIO REGIONALNO TAKMIČENJE "SPORTSKE IGRE MLADIH 2024"

Slika dana: GRAD BOR UGOSTIO REGIONALNO TAKMIČENJE „SPORTSKE IGRE MLADIH 2024“

Grad Bor je juče bio domaćin regionalnog takmičenja „Sportske igre mladih 2024“, koje je okupilo 1200 dece iz različitih delova regiona. Takmičari uzrasta od 2009. godišta i mlađi, iz Bora, Soko Banje, Niša, Vlasotinca, Leskovca, Surdulice, Kuršumlije, Lebana, Vladičinog Hana, Kruševca i Medveđe, pokazali su svoj sportski duh i veštine u različitim disciplinama.

Bor je ponosan domaćin regionalnog takmičenja ‘Sportske igre mladih 2024’. Ovaj događaj je dokaz da smo dobri domaćini i da u Boru žive izuzetno dobri ljudi. Srećan sam i ponosan, pre svega, na decu koja su danas ovde, jer su oni naša budućnost i inspiracija. Takođe, ponosan sam na sve organizatore koji su uložili mnogo truda i energije da ovo takmičenje bude uspešno. Naša najveća vrednost su naši ljudi, a današnja manifestacija je pravo svedočanstvo te vrednosti – rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora na otvaranju takmičenja.

Takmičenje je proteklo u pozitivnoj atmosferi, u kojoj su deca pokazala sportske veštine u atletici, odbojci, košarci, malom fudbalu i igri između dve vatre. Najuspešniji učesnici ovog regionalnog nadmetanja kvalifikovali su se za republičko takmičenje koje će se održati na Zlatiboru. Ovo je bila prilika da se deca takmiče, ali i steknu nova prijateljstva i iskustva.

Manifestacija je odisala energijom i entuzijazmom mladih sportista, dok su tribine bile ispunjene podrškom roditelja, trenera i prijatelja. Pored sportskih aktivnosti, takmičenje je pružilo i priliku za edukaciju o važnosti zdravog života i timskog rada.

Organizatori su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, sa posebnim akcentom na bezbednost i fer plej. Ovaj događaj je još jednom pokazao da Bor može biti uzoran domaćin i da sportski duh među mladima i dalje živi u punom sjaju.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE