PočetnaVestiPolitika“SRBIJA PROTIV NASILJA”: ZAVRŠEN ČETVRTI PROTEST, GRAĐANI ISTRAJNI U ZAHTEVIMA

“SRBIJA PROTIV NASILJA”: ZAVRŠEN ČETVRTI PROTEST, GRAĐANI ISTRAJNI U ZAHTEVIMA

Beograd, 27. maj – Četvrti protest “Srbija protiv nasilja” održan je danas u Beogradu, a počeo je ispred Narodne skupštine nešto posle 18 časova. Uprkos kiši i lošem vremenu, broj prisutnih građana je ispunio deo ispred Skupštine i duž Bulevara kralja Aleksandra. Okupljeni su na samom početku zatvorili raskrsnicu kod Glavne pošte, a građani su do samog početka šenje pristizali iz pravca Terazija. Ljudi su nosili cveće, kao što su i organizatori pozvali, ali i bedževe sa natpisima “MIiliON” i “Srbija protiv nasilja”.

Građani su u povorci krenuli Bulevarom kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta, nakon čega su skrenuli levo u Beogradsku ulicu, zatim kroz ulicu Ilije Garašanina i otišli do Takovske, isred zgrade RTS-a, gde su formirali prsten oko RTS-a.

RTS izvestio o protestu

Radio-televizija Srbije izvestila je uživo u prvim vestima u Dnevniku 2 o protestu i prstenu koji su građani formirali oko zgrade u Takovskoj.

Novi protest u petak

Glumac Nenad Maričić je pročitao Disovu pesmu „Naši dani“ na ovom mestu.

RTS je javni servis koji plaćaju svi građani. I zato tražimo samo da postupe odgovorno i poštuju zakon ove zemlje. Od RTS-a tražimo samo da rade svoj posao. Ako tako pažljivo izveštavaju o mitingu SNS-a ili protestima u Francuskoj, šta ih sprečava da isto tako izveštavaju i o protestima „Srbija protiv nasilja“?„, saopšteno je sa bine.

Jedan broj građana ostao je ispred zgrade RTS-a i poziva zaposlene da nastave da prenose uživo program, a upravu da podnese ostavke.

Izvor: N1

Prethodni članak
Sledeći članak
RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde