PočetnaIstočna SrbijaBorSRBIJA ZIĐIN KOPER ZA PET GODINA ZAPOSLILA TRI HILJADE NOVIH RADNIKA

SRBIJA ZIĐIN KOPER ZA PET GODINA ZAPOSLILA TRI HILJADE NOVIH RADNIKA

Bor, 2. april – Srbija Ziđin Koper ima status jednog od najpoželjnijih poslodavaca u istočnoj Srbiji, a cilj joj je da nizom aktivnosti i poštovanjem standarda razvije korporativnu kulturu i podstakne stalni rast i razvoj zaposlenih.  Od dolaska strateškog partnera – Ziđin Majning Grupe, u decembru 2018. do danas, posao u kompaniji dobilo je skoro 3.000 novih, uglavnom mladih radnika. Kako bi svoj tim osnažila kvalitetnim i stručnim kadrom kompanija je neprestalno u potrazi, prati tržište rada, ali i redovno učestvuje na sajmovima u organizaciji Nacionalne službe zapošljavanja širom Srbije.

Na Sajmu zapošljavanja, koji je 2. aprila organizovala borska filijala NSZ, Srbija Ziđin Koper ponudila je više od 50 otvorenih pozicija.

Foto: Srbija Ziđin Koper

U potrazi smo za inženjerima rudarstva, elektrotehnike, mašinstva i geodezije, ali su nam potrebni i kandidati elektro struke sa IV stepenom i iskustvom, mašinbravari, zavarivači, mašinski tehničari, automatičari, kao i radnici drugih tehničkih zanimanja. Ove godine fokusirani smo na zapošljavanje u oblasti elektromašinskog održavanja. Pored toga očekuje nas veliki prijem radnika u TIR-u, odnosno u topionici, energani i transportu. Pojačanje će dobiti i Sektor ESG, gde imamo potrebu za pravnicima, građevinskim inženjerima, stručnjacima za prostorno planiranje i urbanizam, i za inženjerima zaštite životne sredine i ekologije. Takođe porebni su nam i IT inženjeri, jer kompanija ne zaostaje u usvajanju najnovijih informacionih tehnologijakaže rukovodilac Sektora za ljudske resurse Mirjana Popadić.

Mirjana Popadić – Foto: Srbija Ziđin Koper

Prema njenim rečima Srbija Ziđin Koper je poslovno okruženje koje pruža jednake šanse svima, pa za angažovanje u rudarskoj kompaniji nisu od presudnog značaja ni radno iskustvo, ni godine.

Posao u kompaniji je od 2021. godine dobilo oko 450 kandidata iz okolnih gradova, najviše Zaječaraca. Nije neobično da se u Bor i Majdanpek doseljavaju ljudi iz prestonice i drugih mesta širom cele Srbije. Ta različitost jača naš tim i motiviše mlade ljude da karijeru izgrade u rudarskoj i metalurškoj industriji.  Sektor za ljudske resurse redovno prati rad i ocenjuje performanse zaposlenih. Veliki značaj pridaje programima za pronalaženje i razvoj talenata u različitim oblastima. U Srbija Ziđin Koper svi imaju jednake šanse da se stručno usavršavaju i napreduju, a u proteklih pet godina unapređeno je 766 zaposlenihdodaje ona.

Foto: Srbija Ziđin Koper

To potvrđuje činjenica da je u istom periodu organizovano više od 150 hiljada različitih treninga i obuka na kojima su zaposleni imali mogućnost da unaprede postojeća i steknu nova znanja i veštine. Onima koji sebe vide u rudnicima i fabrikama, Srbija Ziđin Koper nudi dinamično radno okruženje, mogućnost profesionalnog razvoja, kao i zaradu znatno višu od republičkog proseka. Prošlogodišnja prosečna neto zarada bila je oko 126.000 dinara, a u januaru ove godine plate 6.000 zaposlenih u Boru i Majdanpeku uvećane su za oko 16 odsto, pa prosečna plata u kompaniji sada iznosi oko 144.000 dinara.

Sajam zapošljavanja je u Sportskom centru „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru okupio 26 lokalnih poslodavaca koji su kandidatima iz čitavog regiona ponudili više od 450 radnih mesta. Najveća gužva je, očekivano, bila na štandovima kineskih rudarskih kompanija Srbija Ziđin Koper i Srbija Ziđin Majning, ali i njihovih podizvođačkih firmi. HR sektor Srbija Ziđin Koper prikupio je oko 300 prijava za posao.

Dragana Lilić

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde