Srbija Ziđin Majning Bor: U ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINE ULOŽILI 65 MILIONA DOLARA

0
241
Foto: Srbija Ziđin Majning
ČITAJ MI!

Bor, 22. april – Kao društveno odgovorna kompanija, koja je usmerena ka uspostavljanju koncepta zaštite životne sredine sa ciljem “poštovanja prirode, usklađivanja sa prirodom i zaštite prirode“ Srbija Ziđin Majning Bor, organizovala je povodom 53. Međunarodnog Dana planete Zemlje, ekološku akciju čišćenja i uređenja kompleksa rudnika Čukaru Peki.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Ovogodišnja akcija, u kojoj su učestvovali svi zaposleni, bila je usmerena na poboljšanje životne sredine, održavanjem ekološkog reda i zaštitom prirodnih resursa.

Foto: Srbija Ziđin Majning

U proteklom periodu Srbija Ziđin Majning, u zaštitu životne sredine uložila je blizu 65 miliona američkih dolara. Plan je da se svake godine uloži dodatnih 3,5 miliona američkih dolara u rad objekata za zaštitu životne sredine, ekološko ozelenjavanje i unapređenje životne sredine.

Foto: Srbija Ziđin Majning

U postupku ozelenjavanja, koje se od početka izgradnje rudnika Čukaru Peki, sprovodi sukcesivno, do sada je zasađeno 5000 stabala, više od 80 hiljada kvadratnih metara trave, a šumsko područje oplemenjeno je sa novih 2000 sadnica drveća.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Plan je da se do kraja ove godine posadi još 3500 stabala, a travom ozeleni novih 700 hiljada kvadratnih metara prostora.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Uz pomoć usvojenog plana ekološke izgradnje i zaštite životne sredine i linearnog sistema upravljanja mrežom za ekološku zaštitu omogućena je primena evropskih standarda, po kojima kompanija Zijin Mining striktno postupa.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Aktivnosti povodom obeležavanja Dana planete zemlje završene su predavanjem o zaštiti prirode, koje je organizovao Sektor za zaštitu životne sredine kompanije Srbija Ziđin Majning, za predškolce i učenike nižih razreda osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Predavanju je prethodila đačka radionica u okviru koje su učenici predstavili svoje likovno stvaralaštvo i recitovali pesmice o zaštiti i očuvanju životne sredine.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Mališani su osmesima i bedževima koje su sami izradili darovali predstavnike kompanije Serbia Zijin Mining doo Bor, a predstavnici kompanije mališane su obradovali prigodnim poklonima.

Foto: Srbija Ziđin Majning

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име