SRBIJU NA KONFERENCIJI PUTUJUĆIH BIBLIOTEKARA U SLOVENIJI PREDSTAVLJA BIBLIOTEKA IZ KLADOVA

0
17
Centar za kulturu Kladovo
ČITAJ MI!

Kladovo, 10. maj – Među učesnicima stručne konferencije putujućih biblioteka i festival bibliobusa iz Hrvatske, Finske, Mađarske, Francuske i Slovenije, kao predstavnik Srbije biće Biblioteka iz Kladova. Tema stručne konferencije je rad sa osetljivim grupama.

Ove nedelje u Murskoj Soboti i Beltincima u Sloveniji biće održana 21. stručna konferencija putujućih biblioteka i festivala bibliobusa u organizaciji Sekcije za putujuće biblioteke pri Zajednici bibliotekarskog društva Slovenije (ZBDS) i Regionalne i studijske biblioteke Murska Sobota.

Tema stručnog savetovanja je “Rad sa osetljivim grupama”, a svojim stručnim uzlaganjem ovu međunarodnu konferenciju otvoriće predsednica Sekcije pokretnih biblioteka u Srbiji Žaklina Nikolić, direktorka kladovske bibloteke.

Festivali bibliobusa u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, ali i u drugim evrospkih državama, nastoje da popularišu i šire svest o značaju i ulozi putujućih biblioteka u savremenom društvu. Stručni skup biblitotekara je prilika da se upoznaju načini rada i razmene iskustva i doprinosi stručnom usavršavanju bibliotečkog osoblja, u pokretnim bibliotekama – smatra Žaklina Nikolić.

Biblioteka u Kladovu predstavlja Srbiju na ovom stručnom skupu na kome još učestvuju
putujući biblitotekari iz Finske – Gradska biblioteka Turku, Hrvatske -“Gradska biblioteka i čitaonica” Virovitica i Biblioteka i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica, Mađarske – Bibliteka Csorba Giozo Konivtar Pečuj, Francuske – “Bevko”, Slovenije – Biblioteka “Ivan Potrč” Ptuj – “Gradska biblioteka” Ljubljana – “Centralna biblioteka Srečka Vilhara” Koper – Gradska Knjižnica Maribor.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име