PočetnaIstočna SrbijaBorSSP Bor: KOME POVERITI USLUGU LIČNI PRATILAC?

SSP Bor: KOME POVERITI USLUGU LIČNI PRATILAC?

Bor, 19. avgust – Juče je održana konferencija za medije Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, na kojoj je istaknuto da Gradska uprava ne vodi dovoljno računa o kvalitetu usluga socijalne zaštite i kredibilitetu organizacija koje ih sprovode.

Mi smo uradili ono što je trebalo da uradi Gradska uprava, ispitali smo kredibilitet udruženja „Srcem za naš grad“ iz Paraćina, koje konkuriše da u Boru na dalje sprovodi uslugu Lični pratilac. Govorimo o najosetljivijoj grupaciji – deci sa smetnjama u razvoju, a ovo udruženje prate afere od kojih su neke sa smrtnim ishodom. Kroz pirotske medije se izražava sumnja da je nebriga ovog udruženja dovela do toga da nepokretan čovek umre u svojim fekalijama, a kroz razgovor sa ljudima iz drugih gradova pominje se da je sličnu sudbinu doživela i žena iz Trstenika – rekla je Irena Živković, predsednik SSP Bor.

Violeta Stojčić, potpredsednica SSP Bor je izrazila zabrinutost i pozvala gradsku vlast da ispita ove navode i da bar u ovoj sferi povede računa i o kredibilitetu i prošlosti onih koje angažuje.

Kao majka jednog od korisnika usluge Lični pratilac, mogu da potvrdim da je u proteklim godinama Borsko udruženje ovu uslugu sprovodilo odlično i da su i pratioci i roditelji bili zadovoljni. Uvek može bolje, naravno, ali u odnosu na druge gradove je bilo više nego odlično – navela je Violeta Stojčić.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE