PočetnaIstočna SrbijaBorSSP Bor: ZAŠTO JE ZDRAVSTVO U BORU NA "STAKLENIM NOGAMA"? OSTAJEMO LI...

SSP Bor: ZAŠTO JE ZDRAVSTVO U BORU NA „STAKLENIM NOGAMA“? OSTAJEMO LI BEZ LEKARA?

ČITAJ MI!

Bor, 8. novembar – Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Boru uputio je kritike na račun gradske vlasti i vlasti na nacionalnom nivou zbog neispunjenih obećanja u vezi sa izgradnjom nove bolnice u ovom gradu. Irena Živković, predsednica GO SSP u Boru, istakla je da građani još uvek nisu videli nikakav značajan napredak u vezi sa ovim projektom, iako su obećanja data tokom prethodne izborne kampanje.

Obećanja koja su data u prošloj izbornoj kampanji, kako ističe Živkovićeva, uključivala su izgradnju nove bolnice u Boru do kraja 2022. godine. Međutim, do sada nije vidljiv nikakav napredak u realizaciji ovog projekta.

Obećali ste i Vi i Aleksandar Vučić u prošloj izbornoj kampanji novu bolnicu u Boru do kraja 2022, a još uvek nigde ni temelja. Pretpostavljam da ste to stavili na listu pripremljenih obećanja i za izbore koji slede jer Vama i SNS–u nije nikakav problem da svakodnevno obećavate i izgovarate neistine, ali javnost mora da zna epilog vaših predizbornih bajki – navodi se u saopštenju SSP-a.

Ova politička stranka ističe da se Bor suočava s ozbiljnim izazovima u zdravstvenom sektoru, uključujući nedostatak lekara i specijalista, što dovodi do potrebe za slanjem pacijenata u veće gradove radi zahtevnijih intervencija. Takođe, ističu da je Bor suočen s povećanjem broja obolelih od različitih oblika maligniteta, što zahteva hitne i sistematske mere.

SSP takođe kritikuje odluku gradske vlasti da šalje radnike javnog sektora na redovne sistematske preglede u privatne domove zdravlja, umesto da podrži lokalni Dom zdravlja. Takođe, ističu da je finansijska održivost Doma zdravlja ključna, kao i potreba za unapređenjem medicinske opreme i renovacijom postojećih objekata.

Predsednica GO SSP Bor, Irena Živković, iznela je niz predloga za oporavak i razvoj zdravstvene zaštite u ovom gradu, uključujući saradnju sa Ministarstvom zdravlja kako bi se sačinio realan kadrovski plan, povratak izgubljenih firmi koje obavljaju sistematske preglede svojih radnika u privatnim domovima zdravlja, obezbeđivanje finansijske održivosti Doma zdravlja, unapređenje medicinske opreme, renoviranje Doma zdravlja, izgradnju nove bolnice, obezbeđivanje zdravstvenim radnicima dostojnih plata i dodeljivanje stimulacija lekarima.

Ove mere će se sprovesti čim građani Bora i Srbije na izborima stave do znanja da više ne veruju u vaša lažna obećanja – zaključuju iz SSP-a.

Iako su obećanja o izgradnji nove bolnice u Boru bila deo prethodnih izbornih kampanja, čini se da će građani morati da sačekaju dalje kako bi videli njihovo ostvarenje.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde