PočetnaVestiPolitikaSTRANKA MIROSLAVA ALEKSIĆA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV NINOSLAVA CMOLIĆA

STRANKA MIROSLAVA ALEKSIĆA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV NINOSLAVA CMOLIĆA

Beograd, 15. april – Narodni pokret Srbije (NPS) danas je zvanično obelodanio podnošenje krivične prijave protiv načelnika Uprave kriminalističke policije (UKP) Ninoslava Cmolića Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Razlog ovog koraka je sumnja da je Cmolić izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, saopšteno je iz ove političke stranke.

Prema izjavi NPS-a, u prijavi se navodi da je Cmolić, gostujući na televiziji Informer, izneo diskriminatorne izjave o Vlasima, nacionalnoj manjini u Srbiji. Prema navodima iz prijave, Cmolić je izjavio da Vlasi imaju „poseban profil ličnosti, bez empatije, nizak IQ“, te da je celo podneblje u kojem žive „čudno“. Osim toga, Cmolić je optužio Vlahe za nestanak i ubistvo dvogodišnje devojčice iz Bora, čime je, prema NPS-u, raspirio mržnju prema ovoj nacionalnoj manjini.

U saopštenju NPS-a ističe se da su ovi postupci načelnika UKP zloupotrebom svog položaja direktno optužili čitavu jednu nacionalnu manjinu u Republici Srbiji. Stranka je dodala da osumnjičeni za nestanak i ubistvo devojčice iz Bora imaju imena i prezimena, te da je irelevantno kojeg su porekla ili nacionalnosti.

Stoga, NPS zahteva od tužilaštva u Beogradu da preduzme sve dokazne radnje u skladu sa zakonom kako bi se otkrilo izvršenje krivičnog dela na osnovu navoda iz podnete krivične prijave. NPS dalje zahteva podnošenje optužnice protiv Cmolića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde