PočetnaIstočna SrbijaBorSVE VEĆE INTERESOVANJE ZA POSAO U RUDNIKU ČUKARU PEKI

SVE VEĆE INTERESOVANJE ZA POSAO U RUDNIKU ČUKARU PEKI

ČITAJ MI!

Bor, 13. maj – Među poslodavcima koji su učestvovali na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja u Boru, kadrovske potrebe predstavila je i rudarska kompanija Srbija Ziđin Majning, koja će u narednom periodu, kako je istakao Jen Minghui, zamenik generalnog direktora za ljudske resure Srbija Ziđin Majninga Bor, imati potrebe za još dve stotine radnika u flotaciji i jami rudnika “Čukaru Peki”.

Veoma nam je drago što učestvujemo na ovom sajmu zapošljavanja. Poslovna strategija kompanije Srbija Ziđin Majning je da bude jedna od vodećih rudarskih kompanija u Evropi, predstavljajući se dobrim primerom izgradnje zelenog rudnika. Kao društveno odgovorna kompanija, postavljamo visoke standarde svakodnevnog poslovanja u ekologiji, u saradnji sa lokalnom zajednicom, kao i upravljanju zdravljem i bezbednošću. Naš glavni cilj je da pružimo najveći mogući doprinos ekonomskom i društvenom razvoju, da izgradimo trajne vrednosti i da stvorimo bolje poslovne prilike za društvo”, rekao je Jen Minghui, zamenik generalnog direktora za ljudske resure Srbija Ziđin Majninga Bor.

Za samo godinu dana broj zaposlenih je uvećan za četiri puta. Veliko interesovanje za rad u Srbija Ziđin Majningu vlada zbog adekvatnih uslova rada, mogućnosti napredovanja i usavršavanja, a pre svega sigurnosti i dobre zarade koja je daleko iznad republičkog proseka.

Foto: Serbia Zijin Mining

Početkom prošle godine u kompaniji je bilo oko 200 zaposlenih, trenutno je broj zaposlenih dostigao više od 800, a kako je planirano, do kraja ove godine biće više od 1.000 zaposlenih. Naša vrata su otvorena za sve, ne samo za iskusne, već i za mlade obrazovane ljude. i nadam se da će mnogi ljudi naći svoj idealan posao u kompaniji”, dodao je Jen Minghui.

Uz odgovorno upravljanje rudnikom, očuvanje i unapređenje životne sredine, prioritet u narednim godinama jeste i bliža i još kvalitetnija saradnja sa lokalnom zajednicom, koja je u prethodnom periodu uz dobre rezultate ostvarena na mnogim poljima. Ona se ogleda u sveobuhvatnoj identifikaciji potreba zajednice, kao i svesrdnoj pomoći različitim interesnim grupama.

Foto: Serbia Zijin Mining

Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i filijali Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru na održavanju ove manifestacije. Sajam zapošljavanja je omogućio poslodavcima da ostvare direktan kontakt sa licima koja traže posao, da predstave njihove potrebe i da imaju priliku da razgovaraju sa kvalifikovanim kandidatima. Srbija Ziđin Majning još jednom poziva one koji dele iste vrednosti kompanije da nam se pridruže”, zaključio je zamenik generalnog direktora za ljudske resure Srbija Ziđin Majninga Bor, Jen Minghui.

Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja učestvovala su 23 poslodavaca, uglavnom iz Bora, koji su ponudili preko 450 slobodnih radnih mesta. Najveća gužva je, očekivano, bila na štandovima kineskih kompanija Srbija Ziđin Mining i Srbia Ziđin Koper, kao i još tri kineske podizvođačke firme sa primarnom delatnosti u rudarstvu ili geološkim istraživanjima.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde