PočetnaVestiSportTENISERKA STAŠA SRBULOVIĆ DOPUTOVALA U MELBURN O TROŠKU SRBIJA ZIĐIN KOPER

TENISERKA STAŠA SRBULOVIĆ DOPUTOVALA U MELBURN O TROŠKU SRBIJA ZIĐIN KOPER

Melburn, 24. januar – Dvadesetogodišnja teniserka Staša Srbulović iz Zlota kod Bora, aktuelna vicešampionka Evrope u kategoriji gluvih i nagluvih sportista, doputovala je 22. januara u Melburn, gde će učestovovati na najprestižnijem australijskom teniskom turniru. Stašu su u Australiju odveli njeni rezultati, a vrata „Australijan opena“ otvorila je bez kvalifikacija, pošto zauzima šesto mesto na svetskoj rang-listi gluvih i nagluvih tenisera. I pored toga, učešće srpske teniserke na ovom turniru bilo je pod znakom pitanja, jer organizator takmičenja u Melburnu ne finansira putne troškove učesnika. Priskočila je u pomoć Srbija Ziđin Koper, koja je prepoznala Stašin trud i donela odluku da podrži njen put ka vrhu.

Trening – Foto: Srbija Ziđin Koper

Dok čeka datum prvog singl meča koji će odigrati sa Japankom Rinom Komokatom, postavljenom za prvog nosioca turnira, Staša vredno trenira sa novim terenerima – Katarinom Mišić Krentom i prof. dr Miljanom Grbovićem. Organizator je odlučio da se mečevi igraju po „Round Robin“ sistemu, dakle nema ispadanja i igraće svako sa svakim. Dubl mečeve će, opet po odluci organizatora, u paru igrati sa Čehinjom Katarinom Blaščikovom – rekla nam je Stašina majka Ivana Srbulović.

Staša Srbulović je, inače, jedina predstavnica Srbije na „Australijan openu“ u kategoriji gluvih i nagluvih tenisera. U ovoj kategoriji takmiči se osam devojaka: četiri Japanke, Čehinja, Slovakinja, Australijanka i Srpkinja, kao i osam momaka.

U Melburnu su u ovo doba godine velike vrućine, ali to nije sprečilo Stašu i njen tim da odgledaju trening Novaka Đokovića. Tribine su pune čak i kad Nole trenira, rekla nam je Stašina majka Ivana.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde