TENISERKA STAŠA SRBULOVIĆ IZ BORA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE

0
259
Foto: Privatna arhiva
ČITAJ MI!

Bor, 18. mart – Među 23 reprezentativca Srbije u kategoriji gluvih i nagluvih sportista koji će braniti Srpsku zastavu i boriti se za jednu od medalja na Olimpijskim igrama u Kašijas do Sulu u Brazilu, biće i mlada osamnaestogodišnja boranka, teniserka Staša Srbulović.

Ova devojka koja u svom rodnom gradu slovi za jednog od najuspešnijih i najuzornih sportista što je dokazala dosadašnjim rezultatima i medaljama na mnogobronjim evropskim i svetskim takmičenjima, Staša se svrstala i među dest sportista Bora, dobitnika nagrade grada za postignute sportske rezultate u protekloj godini Inače, trenutno je vicešampionka prvenstva Evrope u tenisu za gluve i nagluve osobe i 13. na listi najboljih teniserki sveta.

Olimpijske igre u Brazilu biće održane od 1. do 15. maja a naši sportisti polako kraju privode pripreme, koje dosta dugo traju.

Putujem sa svojim trenerom Slavkom Djurićem, sa kojim idem svuda, slušam ga, verujem mu bezrezervno i upijam sve što mi se kaže, a potvrda tome su moji rezultati. Naravno, tu je i moj kondicioni trener Vladan Tričković , koji je zadužen da ja budem u top formi i potpuno spremna za sve izazove, na čemu sam mu bezgranično zahvalna. Veliku podršku pruža mi porodica, mnogo truda ulažemo i zato i ovoga puta verujem da ću se iz Brazila vratiti sa medaljom – kaže ova samouverena i veoma predana mlada sportiskinja iz Bora.

–  Staša je jedno neverovatno dete. Pored obaveza koje ima u Ekonomskoj školi koju pohađa, uspeva da postigne i sve ostale vezane za tenis. Jednostavno, nikada joj ništa nije teško i nikada se nije požalila. Nakon nastave odlazi prvo na kondicioni trening, zatim na trening tenisa, pa tek nakon toga dolazi kući i kasno u noć završava školske obaveze. Malo je uskraćena za više druženja sa vršnjacima ali nađe se vremena da i to uklopi . Njena rečenica je uvek ista ,,Mama , ja moram, ja želim da se potrudim što bolje mogu, da pobedim! .Kada u nečemu jako želi da uspe, kao da je opsednuta time i neprestano o tome razmišlja , bez obzira na hendikep koji ignoriše kao da ne postoji – za Informer.rs kaže Ivana Srbulović, Stašina majka koja uz ostale članove porodice ali i žitelje Bora veruje i nada se medalji iz Brazila.

Trenutnu vicešampionku Evrope u tenisu za gluve i nagluve i srpsku reprezentativku Stašu Srbulović članicu ,,Wilson tima,, sponzorstvom pomažu i d.o.o. ,,Plavi group,, i švedska kompanija ,,Epiroc,, kako bi potpuno spremna odlzila na sva teniska takmičenja.

Izvor: Informer

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име