PočetnaIstočna SrbijaBorU PONUDAMA ZA 1. MAJ NIGDE BORSKOG JEZERA, U PRVOM PLANU JE...

U PONUDAMA ZA 1. MAJ NIGDE BORSKOG JEZERA, U PRVOM PLANU JE SOKOBANJA

ČITAJ MI!

Bor, 27. april – U turističkim ponudama i medijskim preporukama za prvomajske praznike i tradicionalne uranke – nigde se ne spominje uvek atraktivno – Borsko jezero. Nije iznenađenje ako se zna da Jezero više nije ono što je bilo i da se, otuđenjem i prodajom hotela i okoline, izmenila celokupna ponuda. Ne spominje se ni nekada neizostavni prvomajski uranak sa bogatim kulturno – zabavnim programom. Na prelepo jezero doći će, kao i uvek, prvi ribolovci i vikendaši, poneko od radničke klase i građani Bora. Hoće li grad Bor organizovati nekakav program još se ne čuje mada je preostalo malo vremena. Ne reaguje ni Turistička organizacija. Borsko jezero, i sa gubljenjem ove stare i s radošću dočekivane manifestacije, slabi svoju ponudu i sve manje postaje zanimljivo kao turistički centar. I ako se održi nešto slično uranku, neće to biti s nakadašnjim sjajem i kvalitetom. O okupljanju desetina hiljada Borana i njihovih gostiju sa svih strana, nema gotovo nikakvog izgleda.

Hotel „Jezero“ – Foto arhiv: Borske Narodne

Narod će se, posle 1. maja, kao i uvek sjatiti na Stolu i kod Zlotske pećine.

Nedavno, 1. aprila, nezapaženo je prošla i godišnjica prve savezne radno – ratne omladinske radne akacije “Crni vrh 45”. Retko ko se seti i spomenika akcijašima na Crnom vrhu, tamo gde je, još u ratnim uslovima i po ciči zimi, izgarala herojska mladost ove zemlje kako bi se obezbedilo dovoljno ogrevnog drveta za bolnice pune ranjenika u Beogradu, za državne ustanove, stanove. Izuzetno važan datum i spomenik ne samo za Bor.

Od značajnije turističke ponude i odmora od dva, tri i više dana u prvom planu je Sokobanja koja će sa popularnim cenama najverovatnije popuniti sve smeštajne kapacitete. Goste za Praznik rada očekuje i Stara planine, kao i lokalitet Feliks Romulijana kod Zajčera.

Sokobanja i njena izletišta – Jezero i vodopad – savršen ambijent za predah – Foto: Borske Narodne

Izuzimajući Sokobanju, Timočka Krajina ne bi se mogla pohvaliti bogzna kakvom turtističkom ponudom za predstojeće prvomajske praznike.

Najveće, neugodno, iznenađenje je Borsko jezero koje je, nakon prodaje glavnih objekata, sve manje zapaženo na turističkoj mapi Srbije. A tek Brestovačka banja…

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde