PočetnaIstočna SrbijaBorU ZAJEČARU JE ODRŽAN PROTESTNI SKUP „ZAJEDNO PROTIV NASILJA“

U ZAJEČARU JE ODRŽAN PROTESTNI SKUP „ZAJEDNO PROTIV NASILJA“

ČITAJ MI!

Zaječar, 26. maj – Na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru večeras je održan mirni protestni skup pod nazivom „Zajedno protiv nasilja“. Više stotina građana okupilo se udruženo s ciljem borbe protiv nasilja i izražavanja podrške žrtvama. Skup je kulminirao mirnom šetnjom kroz grad, gde su učesnici poslali snažnu poruku o potrebi za promenama u društvu.

Trg Nikole Pašića je postao epicentar ovog građanskog okupljanja. Ljudi svih uzrasta i profesija okupili su se noseći transparente, uzvikujući slogane i iskazujući svoje nezadovoljstvo nasiljem koje je zahvatilo zajednicu. Atmosfera je bila mirna i dostojanstvena, a protest je organizovan u duhu solidarnosti i zajedničke borbe protiv nasilja.

Jedan od ključnih momenata skupa bio je minut ćutanja kojim su učesnici odali poštu nastradalima u nedavnim nasilnim događajima u Mladenovcu i Beogradu. Taj emotivni trenutak simbolizovao je jedinstvo i podršku celokupne zajednice prema žrtvama nasilja.

Na improvizovanoj bini ispred Gradske uprave, prisutnima su se obratili aktivisti Goran Kalčević, Slobodan Petrović, Uglješa Đuričković, Dragan Stamenković i Dejan Krstić.

Nakon skupa na Trgu Nikole Pašića, građani su se organizovali u mirnu šetnju kroz Zaječar.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde