PočetnaIstočna SrbijaBorU ZELENOM RUDNIKU ČUKARU PEKI OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

U ZELENOM RUDNIKU ČUKARU PEKI OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Svetski Dan zaštite životne sredine, kompanija Serbia Zijin Mining obeležila je akcijom prikupljanja plastičnog otpada u krugu rudnika Čukaru Peki.

Srbija Ziđin Majning je društveno odgovorna kompanija koja je u put izgradnje zelenog rudnika Čukaru Peki, utkala svoju istinsku posvećenost bezbednosti i zdravlju na radu, kao i zaštiti životne sredine, što potvrđujemo ekološkim aktivnostima koje svakodnevno sprovodimo na području našeg rudnika. U našem godišnjem kalendaru, koji ima 366 ekoloških dana, današnji dan takođe zauzima značajno mesto. U želji da ukažemo na značaj postizanja i očuvanja ekološkog reda, koji postoji na području našeg zelenog rudnika Čukaru Peki, i ove godine, na Svetski dan zaštite životne sredine, ogranizujemo akciju čišćenja i uređenja područja rudnika. Ovogodišnjom akcijom prikupljanja plastičnog otpada, želimo da ukažemo da je on, kao i većina otpadnog materijala, teško razgradiv, zapaljiv i da ima negativni uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Na ovaj način želimo i da ukažemo da iskrenom posvećenošću ekologiji, kakva postoji u našoj kompaniji i našem timu za ozelenjavanje, svi negativni uticaji mogu da se svedu na minimum. Osim redovnih akcija čišćenja i uređenja, redovno sprovodimo i ozelenjavanje, pošumljavanje i obavljamo rekultivaciju terena, koje naravno doprinose da naš rudnik ima upravo ovakav izgled – rekla je Lidija Mihajlović, zamenik supervizora za poslove održavanja zelenila u službi za zaštitu životne sredine.

Lidija Mihajlović – Foto: Srbija Ziđin Majning

U prvom kvartalu ove godine posadili smo 30.000 sadnica drveća i žbunastih vrsta, a pre mesec dana zasadili smo i 8000 cvetnih zasada.

Između dva svetska dana posvećena zaštiti životne sredine posadili smo 122.000 sadnica drveća i ozeleneli oko 100 ha površine, što je složićete se značajan uspeh i veliki motiv da tako nastavimo i u budućnosti, potvrđujući da je rudnik Čukaru Peki pravi ekološki rudnik. Naša poruka je da treba negovati Zdrave životne navike jer one grade Čisto radno okruženje. Čisto radno okruženje omogućava Zdrave uslove rada, a Zdravi uslovi rada kreiraju Zdravu životnu sredinu za sve nas – istakla je Lidija Mihajlović, zamenik supervizora za poslove održavanja zelenila u službi za zaštitu životne sredine.

U ovoj volonterskoj akciji, koju su podržali zaposleni iz različitih sektora kompanije, s obzirom na to da je područje rudnika izuzetno čisto, na površini od 30 hektara, prikupljeno je manje od 10 kilograma otpada.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE