PočetnaIstočna SrbijaBorUdruženje "Konanika" i Ziđin Majning: ZAJEDNIČKI DO SNAŽNIJEG ŽENSKOG BIZNISA

Udruženje „Konanika“ i Ziđin Majning: ZAJEDNIČKI DO SNAŽNIJEG ŽENSKOG BIZNISA

Bor, 5. jul – U nameri da ženama iz teže zapošljivih kategorija pruže mogućnost da steknu određene kvalifikacije koje će im pomoći da pokrenu sopstveni biznis ili se zaposle, Udruženje „Konanika” treću godinu zaredom sprovodi projekat „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa” koji finansira kompanija „Srbija Ziđin Majning”.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Četiri žene iz grupe teže zapošljivih kategorija uspešno su završile obuku za profesionalno šminkanje koji je realizovao salon lepote „KM Beauty”. Pored toga, još dve devojke trenutno pohađaju kurs za manikir i jedna za profesionalnog frizera.

Foto: Srbija Ziđin Majning

Realizatorka kursa i vlasnica salona lepote „KM Beauty” Milica Momčilović Radovanović kaže da je srećna što su polaznice prvog kursa profesionalnog šminkanja u okviru projekta „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa 3”, pokazale zaista veliku ozbiljnost u radu i učenju.

Sve polaznice kursa šminkanja su u evaluacijama istakle da su veoma zadovoljne stečenim znanjem, kao i ishodom, ali i to da im mnogo znači što je kompanija Srbija Ziđin Majning finansirala njihovu obuku. I meni je ovaj projekat mnogo važan jer mi je drago što i žene koje možda nisu u mogućnosti da same finansiraju kurs, mogu na ovaj način da završe obuku i steknu znanja i veštine kojima mogu da pokrenu sopstveni posao ili se zaposle, a takođe i ja se na ovaj način profesionalno razvijam i nadam se da će se saradnja sa kineskom kompanijom nastaviti i ubuduće i da ćemo obučavati sve veći broj polaznica”, ističe Momčilović Radovanović.

Milica Momčilović Radovanović – Foto: Srbija Ziđin Majning

Jedna od polaznica kursa za profesionalnog šminkera Aleksandra Đalović veoma je zahvalna na dobijenoj prilici da bude deo ovog projekta i uči od profesionalaca.

Od ove obuke sam dobila i više nego što sam očekivala. Toliko je bilo motivacije i podrške, što je veoma bitno. Obuke su skupe i, nažalost, nisu svi u mogućnosti da sami plate, zato velika hvala kompaniji Srbija Ziđin Majning što je finansirala ovaj kurs. Mentorke su imale dosta strpljenja i mnogo pozitivne energije, tako da je ovo bio spoj učenja i druženja. Vidim sebe u ovom poslu. Završenu obuku imam, cilj imam. Ostaje mi vežba i mnogo truda. Pored ljubavi i dobre zarade, glavni benefit ovog posla je to što možeš da organizuješ svoje radno i slobodno vreme”, ističe Đalović.

Aleksandra Đalović – Foto: Srbija Ziđin Majning

Projektom je predviđeno da do kraja godine ukupno 14 žena dobije neophodno osposobljenje za posao profesionalnog šminkera, manikira ili frizera, što će im omogućiti pokretanje sopstvenog biznisa ili zaposlenje u ovoj oblasti rada.

Predsednica udruženja „Konanika” Ivana Marinković smatra da žene koje završe kurseve predviđene projektom stiču kompetencije neophodne za bavljenje veoma profitabilnim zanatima koji mogu da im donesu finansijsku sigurnost i stabilnost.

Zahvaljujemo se kompaniji Srbija Ziđin Majning koja je prepoznala veliki značaj i potencijal ovog projekta i već treću godinu zaredom izdvaja sredstva za finansiranje kurseva. S obzirom na to da se svake godine iznos sredstava povećava, projektom je predviđen i veći broj besplatnih kurseva za žene iz teže zapošljivih kategorija. Zato verujem da je ovaj projekat veoma dobar i važan za jačanje ženskog preduzetništva”, naglašava Marinković.

Ivana Marinković – Foto: Srbija Ziđin Majning

Misija Srbija Ziđin Majninga, prema rečima menadžera ESG službe kompanije Džou Bina, nije samo ekonomski razvoj i unapređenje rudarske industrije, već i doprinos zajednici kroz podršku onima kojima je ta podrška najpotrebnija.

Foto: Srbija Ziđin Majning

U okviru ovog projekta, posvetili smo se zapošljavanju žena iz teže zapošljivih kategorija i napor koji ulažemo u ovu inicijativu je deo našeg šireg cilja – da stvorimo bolje mogućnosti i prilike da žene ostvare svoje potencijale. Znamo da se žene iz teže zapošljivih kategorija suočavaju sa mnogim izazovima i nadamo se da ovim projektom prevazilazimo te prepreke i pružamo im mogućnost da same kreiraju svoja radna mesta i nudimo priliku za profesionalni razvoj i napredovanje. Kroz ovaj program obuke žene imaju priliku da steknu nova znanja i veštine, kako bi bile spremne da se suoče sa zahtevima savremenog tržišta rada. On je takođe pokazatelj našeg opredeljenja da budemo društveno odgovorna kompanija”, rekao je Džou Bin, dodavši da se nada da će ovaj projekat biti inspiracija i putokaz za mnoge buduće inicijative koje će doprineti razvoju naše zajednice.

Džou Bin – Foto: Srbija Ziđin Majning

Projektom „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa”, žene iz teže zapošljivih kategorija, sa akcentom na meštanke borskih sela, dobijaju priliku da ostvare svoje potencijale, osamostale se, pokrenu sopstvene poslove i obezbede sebi bolju budućnost kroz sticanje vrednih zanatskih veština.

Foto: Srbija Ziđin Majning
Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE