Ujedinjena opozicija Bora: GRAD PLIVA U VODI, DRASTIČNO POSKUPLJENJE TAKSIJA

0
453
Sa današnje konferencije za novinare Ujedinjene opozicije Bora - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Bor, 2. septembar – Poslednje kiše pokazale su da kanalizacija u Boru nije najbolje rešena, jer voda je plavila ulice i trgove, puteve – grad se pretvarao u rečno korito. Nadzor nad gradnjom infrastrukture, posebno kad je kanalizacija u pitanju, nije kako treba. Odgovornost je na gradskoj vlasti, mada im se može pripisati i gradnja pojedinih dečjih igrališta na mestima koja ne odgovaraju građanima. Primer je Bor 2, gde su građani potpisivali peticiju. I novi sportski tereni gradiće se na neodgovarajućem prostoru, u prvom redu zbog nerešenih prilaznih saobraćajnica. Ovo je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije Ujedinjene opozicije Bora kojoj je predsedavao odbornik Aleksandar Kulić.

Preplavljena glavna, Moše Pijade ulica u Boru, voda je nosila pesak, šljunak i kamen – Foto: Ujedinjena opozicija Bora

Neverovatno je kakva je i poslednja odluka Gradskog veća po kojoj se drastično poskupljuje taksi prevoz. Ispada da će građani koji krenu iz NGC do Zelene pijace morati da plate samo start 200 dinara i posebno vožnju po kilometru. To je neodržavo za Borane. Odluka o novoj taksi tarifi važiće od 20. septembra, ali je već izvesno da ovaj cenovnik ne odgovara ni taksistima. Sad ćemo imati skuplji taksi nego recimo u Nišu, što je neprihvatljivo – čulo se na konferenciji.

Odluka o utvrđivanju cena usluge u okviru taksi tarife po kojoj se taksi prevoz mora obavljati na teritoji grada Bora – Izvor: Ujedinjena opozicija Bora

Novinari su se interesovali i za nastupajuću grejnu sezonu za koju vlast tvrdi da će proteći u najboljem redu, dok opozicija smatra da će biti problema i da se čak sprema poskupljenje.

Oni opet nabavljaju “partijski ugalj” po neverovatno visokim cenama. Nabavljač je firma kojoj to nije osnovna delatnost. Subvencije za Toplanu biće rekordne, moguće je čak i do milijardu dinara, što je najmanje dvostruko više nego protekle sezone. Pitanje je i kakva je krajnja sudbina toplane. U Majdanpeku grade novu toplanu uz podršku države, ovde se veruje da je veliki budžet i da nije bitno kako će se novac trošiti. Uostalom, zima je pred nama i preostaje da se vidi ko je u pravu – rečeno je novinarima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име