Ujedinjena opozicija Bora: NOVA – STARA VLAST U KONTINUITETU RADI NEZAKONITO!

0
89
Sa današnje konferencije za novinare Ujedinjene opozicije Bora
ČITAJ MI!

Objavljujemo saopštenje Ujedinjene opozicije Bora u celini

Bor, 21. julGrađani Bora i Srbije, nakon bespravne seče topola kod Lazareve pećine, bez valjanog obrazloženja, hajdučki, na brzinu, krenulo se sa crpljenjem vode sa tog područja zbog čega je jezerce ispod Lazareve pećine pretvoreno u baricu, dok je Zlotska reka, preko noći, postala – potok. Nadležni ćute. Zamenik gradonačelnika, koji se ranije busao u grudi i izjavljivao da mu je „Zlot u srcu“, mirno posmatra ekološko stradanje svoje, rođene reke. Jer, po sadašnjem stanju stvari, izgleda da mu je najviše na srcu – vlast!

Zaboravili su da je baš taj deo Lazarevog kanjona i Zlotske pećine pod zaštitom države, da je turistički potencijal, da su ovom hajdučijom ugrožene razne zaštićene vrste faune i flore. Ako se ništa ne promeni naši potomci prepričaveće kako je nekad bila Zlotska reka i jezero ispod Lazareve pećine?

Posečeno stablo kod Lazareve pećine

Aktuelna vlast u kontinuitetu radi nezakonito. Popločavanje trotoara i stepeništa u gradskim mesnim zajednicama, kao i asfaltiranje puteva i puteljaka bez ikakve kontrole i po partijskim prioritetima, postalo je pravilo. Prošle godine su u Gornjanu, reon Selišta, katastarski potes Kulmija Mika, asfaltirali „divlji“, u katastru – nepostojeći put. Takav način rada ponovili su i na još nekim mestima.

Prioriteti mesnih zajednica i programi rada ne uzimaju se u obzir. Fingirane javne rasprave i partijski zborovi po selima koriste se da bi opravdali ovakvo ponašanje.
Javne nabavke su posebna priča. Doduše, to za Toplanu ne važi, jer se kao i ranijih godina tzv. pregovaračkim postupkom dolazi do dobavljača. Subvencije za Toplanu koriste se da opet, iznova, firme tašna-mašna dobiju nabavku uglja.

U predelu Zlotskog kanjona i Zlotske reke: sve tanji mlaz nasušno potrebne hladne i
bistre vode…

Građani ugroženih sela su prepušteni sami sebi. Državna vlast ih je zaboravila. Lokalna vlast ih se stidi. Zamenik gradonačelnika je nakon izbora promenio stranu i način ophođenja, kako prema narodu koji je ugrožen, tako i prema firmama koje ga ugrožavaju. Poziva se na Vučića, koji još uvek putuje ka Boru, i poziva građane na strpljenje. Obećava rešavanje svih problema. Obećava, i…

Skupština grada Bora je 2011. godine donela Strategiju lokalnog održivog razvoja opštine Bor za period 2011-2021. godina koja nije u najvećem obimu realizovana. Najveći deo planiranog nije ni pokrenut. Zato je naivno očekivati da ova vlast promeni način delovanja. Da se promeni na bolje. Njima je, sudeći po mnogo čemu, jedino važno da se održe na vlasti. I to, kako je izjavio gradonačelnik, još jedno 10,12 godina. Možda i više, ko zna dokle?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име