Ujedinjena opozicija Bora: OD NOVE VLASTI-NIŠTA NOVO!

0
259
Sa današnje konferencije za novinare UOB
ČITAJ MI!

Objavljujemo saopštenje Ujedinjene opozicije Bora u celini

Bor, 9. junProšla su dva meseca, a od Vučićevog obećanja da će posetiti najugroženija borska sela zbog proširenja rudnika-ni traga… Građani su prevareni po ko zna koji put.

Građanima ugroženih sela se nude nacrti planova preseljenja, neka „nova“ nada. Šta će za desetak godina biti sa Borom i borskim selima ova vlast još nije saopštila, niti ima bilo kakvo pouzdano rešenje.

Lokalna vlast u Boru, koja se desetak godina samo kozmetički menjala, pojačana lažnom opozicijom, „premostila je“ prethodna obećanja novim, praznim pričama.
Vlast koja je javni sektor dovela u stanje katastrofe po ko zna koji put nudi spas.
Hvalospevi o ogromnom budžetu služe za skretanje pažnje građana sa nagomilanih problema.

U završnom računu budžeta grada Bora za 2021. godinu ostao je 841 milion dinara neizvršenih rashoda.

Nacrtom Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu planiraju se veći rashodi od prihoda u iznosu od 320 miliona dinara. Ti rashodi biće „pokriveni“ iz neutrošenih sredstava iz prethodnih godina.

Predizborna kampanja je koštala. Mazalo se i krpilo za sve pare!
Dovoljno je pogledati na šta liče asfaltirani putevi i puteljci bez pratećih neophodnih radova koji bi produžili vek novom asfaltu. Trotoari i stepeništa (pogotovo u MZ „Novi centar“), nakon izvedenih radova, izgledaju tužno i ružno.

Amfiteatar je posebna priča. Toliko novca je utrošeno da bi se došlo do objekta koji na sve liči samo ne liči na amfiteatar. Zato se opet planiraju sredstva za održavanje tog objekta, koji zajedno sa domom kulture u Gornjanu, predstavlja prljavu sliku ove vlasti. Projekat rekonstrukcije opšte bolnice je još jedan u nizu njihovih, skupo plaćenih „projekata“.

Rebalansom budžeta „nova“ koalicija planira 625 miliona dinara subvencija toplani. Sa subvencijama iz prethodnih godina stiže se do oko dve milijarde budžetskih sredstava za „partijski ugalj“.

Uspeh ove vlasti najbolje se vidi po tome što je kumulirani gubitak Toplane blizu dve milijarde dinara (kada se tome dodaju subvencije dug je oko četiri milijarde dinara), a gubitak iznad visine kapitala -prelazi milijardu dinara.

Vlast rebalansom budžeta predviđa izgradnju novog fudbalskog stadiona koji treba da košta 22 miliona dinara. Kakva je logika srušiti jedan stadion sa atletskom stazom i uložiti sredstva u izgradnju novog, manje funkcionalnog.

Taj budući objekat, kao i lokacija, ni po čemu neće odgovarati gradu Boru.
Da li će odbornici „Most“ promeniti mišljenje i glasati za rušenje stadiona nekadašnjeg FK „Rudar“? Sudeći sa kime su u vlasti -hoće!

Da li će glasati i za opasnu avanturu koja se zove projekat javno-privatno partnerstvo Toplana na sečku? Verovatno da hoće. Premostili su mnogo toga ulaskom u vlast. A interesi ne pitaju za cenu. Pogotovo ako idu preko leđa građana.Tako ćemo ubrzo videti Reciklažni centar i „prekograničnu“ saradnju.

Nijedan budžet nije dovoljno veliki za ovu rasipničku vlast.
Vlast koja igra na kartu zaboravnosti građana.

Ujedinjena opozicija Bora samo podseća Borane i celokupnu srpsku javnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име