PočetnaIstočna SrbijaBorUjedinjena opozicija Bora: OVA VLAST NEMA JASNU STRATEGIJU RAZVOJA – REKORDNI BUDŽET...

Ujedinjena opozicija Bora: OVA VLAST NEMA JASNU STRATEGIJU RAZVOJA – REKORDNI BUDŽET GUTAJU I REKORDNE SUBVENCIJE!

ČITAJ MI!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora sa današnje konferencije za medije objavljujemo u celini

Bor, 22. septembar Budžet grada Bora se odlukom o izmeni budžeta povećava na 5 milijardi i osam stotina miliona dinara. Najvažniji razlog donošenja rebalansa su dodatne subvencije za JKP Toplana Bor koja je jedan od najboljih pokazatelja kakvu vlast imaju Borani.

Njihov iznos se povećava sa 625 miliona na milijardu i 65 miliona dinara! Rekord nad rekordima! Godinama su obmanjivali građane u stilu „samo što se nije“ počelo sa pozitivnim poslovanjem. Menjali su direktore, koji su pričali lepe priče i kritikovale prethodne, ali pozitivnog poslovanja nije bilo ni na vidiku. Kupili su po dogovorenom principu deo uglja za ovu grejnu sezonu po astronomskim cenama (za oko 30 hiljada tona ugovorom je predviđeno preko milijardu dinara). Poslovni gubitak u prva tri meseca ove godine iznosi 312,9 miliona dinara dok je ukupni neto gubitak preko 335 miliona dinara.

Kumulirani gubitak iznosi dve milijarde i tri stotine deset miliona dinara. Gubitak iznad visine kapitala milijarda i četiri stotine sedamdeset devet miliona dinara. Sa druge strane, vlast godinama priča o projektima, investicijama, razvoju javnog sektora, razvoju grada i sela, o boljem životu. Istina je da su sva obećanja ostala mrtvo slovo na papiru.

Sve ono što su izglasali brzo su zaboravili. Bolje reći, ni ono što su izglasali nisu primenjivali. Fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, nove saobraćajnice, nova bolnica, novi aerodrom, i mnogo toga obećanog ostalo je u magli.

Putna infrastruktura je u katastrofalnom stanju. Bor je ostao bez železničke stanice.
Žele da sruše sportske objekte, a nove nisu ni započeli. Aerodrom Bor koji su poklonili republici (kao i 2,5 milijarde duga bivšeg RTB) ide u eksproprijaciju. Novi aerodrom, koji su obećali pre dve godine, nije ni na vidiku.

Bor nema ombudsmana ni tri godine od donošenja odluke. Bor nema gradskog pravobranioca. Postavili su pravobranioca – nezakonito, kršeći Odluku o pravobranilaštvu. Strategija lokalnog održivog razvoja, koju su pompezno najavili i izglasali pre desetak godina, ostala je bez primene.

Budžet troše na način da se pošto-poto sredstva moraju potrošiti.Na subvencije koje ne daju rezultate, na predizborne kampanje, na nekvalitetno popločavanje trotoara i stepeništa…I ko za sve gde i kako odlazi novac građana.

Ovo je vlast koja nema strategiju razvoja grada i koja nema jasno postavljene ciljeve, i kao takve – ne može, nažalost, drugačije ni da vlada.

RELATED ARTICLES

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde