PočetnaIstočna SrbijaBorUjedinjena opozicija Bora: OVA VLAST PRODAJE I NAJLEPŠI DEO, SRCE SVOG GRADA!

Ujedinjena opozicija Bora: OVA VLAST PRODAJE I NAJLEPŠI DEO, SRCE SVOG GRADA!

Saopštenje Ujedinjene opozicije Bora sa današnje konferencije za medije objvljujemo u celini

Bor, 18. maj – Kao što je Aleksandar Vučić zaboravio na predizborno obećanje od pre godinu i više dana da će posetiti Bor i pojedina sela deset dana nakon izbora, tako je i lokalna vlast zaboravila na svoja predizborna obećanja. Doduše, ne odustaje ni od nekih svojih prioriteta.

Aleksandar Vučić je obećao da će se najbrže moguće  krenuti sa izgradnjom nove bolnice. Lokalni čelnici su njegove reči to više puta ponavljali i na kraju opet sve pomerili za narednu budžetsku godinu. Ali, zašto bi se začudili. Zaboravili su oni i na železničku stanicu, nekada ponos Bora, koja je danas pretvorena u ruinu. Ne mislie  ni o uništenoj  „Kapiji Bora“,  dvorcu Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji, zaboravili su na to da Bor ima najgore puteve  u Srbiji, više puta najavljeno evropsko strelište da i ne pominjemo.

Ova lokalna vlast, koja se 13 godina samo kozmetički menja, uspela je da javni sektor dovede u katastrofalnu situaciju iako su milijarde dinara „preneli“ kroz subvencije. Naredne dve grejne sezone opet će biti  finansirane  iz budžeta jer je Toplana kreditno zarobljena do kraja oktobra 2024. godine. Od toplane na sečku i javno-privatnog partnerstva  – opet – ni traga. Očigledno je to preveliki zalogaj i za ovakvu vlast. Kako će tek opravdati plaćanje našminkaih projekata? Izgleda da su se okrenuli privatno-javnom partnerstvu u oblasti recikliranja otpada?! Videćemo i to, pa kako bude.

Ispunjavala je ova borska vlast sve želje republičke vlasti, od opraštanja 2,5 milijarde RTB-u, poklanjanja aerodroma i 60 hektara zemlje u vlasništvu grada do zgrade Instituta , najlepšeg dela Borskog jezera. Odriču se oni, i to bez trunke savesti, i pet hektara građevinskog zemljišta u srcu grada, bivešg stadiona „Rudara“ i okoline, zaboravljaju na obnovljenu Savaču, i tako redom. Gradonačelnik je obećao i samo njemu znan novi aerodrom regionalnog karaktera, doduše, podalje  od Bora.

Na desetoj sednici Skupštine grada, zakaznoj  za petak, 19. maj, odbornici vlasti će očigledno dati saglasnost na prodaju dela sportskog kompleksa na četvrtom kilometru. Srušiće, ponovimo, stadion nekadašnjeg FK „Rudar“. Namerno su dozvolili njegovo propadanje, kao što sve čine da otežaju treninge plivačima, vaterpolistima, atletičarima… Da nije možda u planu i prodaja zatvorenog Sportskog centra?! Ne sme nas, eto,  ništa iznenaditi.

Da se ne zaboravi, mnogi od njih su kao predizborno obećanje  pre desetak godina hvalili izgradnju karting staze, skejt parka, mini hipodroma. To će sada srušiti, i ne samo to,  zbog, zamislimo  se,  izgradnje šoping centara. Kao da nema drugih, prikladnijih lokacija.  Jer,  želje  partijskih prijatelja  se očigledno moraju poštovati.

Vrhunac kriminalnog delovanja ove vlasti se ogleda u višegodišnjem ćutanju o statusu dela Doma kulture površine 1150  metara kvadratnih koji je javna svojina grada Bora, a koji privatno preduzeće ŠRIF (Televizija Bor), bez ikakve naknade, koristi već sedam godina i koje želi da privatizuje. Napominjemo da je Dom kulture pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i zato je bila još veća obaveza lokalne vlasti da brine o tome.

Upozoravali smo ih na to i tražili primenu zakona. Ćutali su. Načelnica gradske uprave grada Bora je na odborničko pitanje Dragana Markovića odgovorila da su se oni obratili Ministarstvu finansija i zatražili mišljenje o tome da li privatizovani ŠRIF može da bude oslobođen plaćanja zakupa jer je od interesa za grad Bor. Tek sada su se setili da, možda, neko može odgovarati zbog toga pa su pripremili tzv. oduzimanje tog prostora i vraćanje vlasniku. Mada i to čine na čudan način. A to što je gradski budžet oštećen neplaćanjem redovnog zakupa, kako to čine i sve ostale privatne firme u ovom gradu i u ovoj zemlji,  kao daa nije ni bitno . Nikom ništa. Neshvatljivo, bahato, skandalozno.

Toliko su se osilili da zaposlene u javnom sektoru pretvaraju u kvote za miting podrške svom lideru zakazanom za 26. maj. Mnoge će, ubeđeni smo, naterati raznim uslovljavanjima da stave  kapu  sa partijskim logom  i fotografisati se ispred autobusa bez obzira da li su članovi SNS . Ili će, zbog radnog mesta,  morati  to nevoljno da čine.
Zašto to rade? Zašto rukovodioci i predstavnici vlasti ponižavaju Borane?

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde