PočetnaIstočna SrbijaBorUsvojen rebalans budžeta Grada Bora: POVEĆANJE ZA 1,109 MILIJARDI DINARA

Usvojen rebalans budžeta Grada Bora: POVEĆANJE ZA 1,109 MILIJARDI DINARA

Bor, 2. jul 2024. – Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je predlog o rebalansu gradskog budžeta, čime su ukupna sredstva Grada Bora povećana na 8,912 milijardi dinara. Ovo predstavlja povećanje od 1,109 milijardi dinara u odnosu na prvobitno usvojenu odluku o budžetu. Rebalans budžeta je usledio nakon prethodne javne rasprave i detaljne analize potreba grada.

Zorana Gajić, načelnica Odeljenja za budžet i finansije, istakla je da su najveće izmene u budžetu vezane za komunalne delatnosti, sa dodatnih 496 miliona dinara, kao i za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, kojoj je dodeljeno 148 miliona dinara.

Pored ovih oblasti, značajna sredstva su izdvojena za nekoliko ključnih projekata i inicijativa. Tako je planirano uređenje dečijih igrališta, nabavka medicinske opreme, izgradnja stambenih prostora, podrška linijskom saobraćaju, te izrada projektne dokumentacije za nove infrastrukturne projekte. Takođe, 55 miliona dinara biće usmereno ka solidarnom pomoći zaposlenima u javnom sektoru.

Rebalans budžeta obuhvata i dodatne subvencije javnim preduzećima. JKP Toplana će dobiti 185 miliona dinara, od čega je 145 miliona namenjeno za pokrivanje prethodnih dugovanja za ugalj, dok će 40 miliona biti usmereno na otplatu kredita KfW banke.

O predlozima koji su danas usvojeni, raspravljaće se na sledećoj sednici Skupštine Grada Bora, zakazanoj za 5. jul, na kojoj će biti razmatrano ukupno 27 predloga odluka. Očekuje se da će ove mere doprineti daljem razvoju grada i unapređenju kvaliteta života građana Bora.

Serbian SR English EN Chinese (Simplified) ZH-CN Romanian RO German DE