VAUČERI NAPUNILI BANJE I PLANINE, U KLADOVU SVE RASPRODATO, KRAJNJI ROK JE 30. NOVEMBAR

0
52
Centar Kladova - Foto: Borske Narodne
ČITAJ MI!

Srbija, 16. septembar – Vlasnici objekata koji primaju vaučere i pojedina udruženja tražili su od države da se produži period za njihovo korišćenje, jer bi deo gostiju ostao bez smeštaja. Vaučeri se tako mogu iskoristiti do 30. novembra.

Država svake godine izdvaja po 5.000 dinara, a podeli se 100.000 vaučera. U 2022. podeljeno je 200.000 vaučera od po 15.000 dinara. Uz to, dodatnih 10.000 dinara dobilo je 54.815 građana. Oni su pre toga ostvarili pravo i dobili vaučer od 5.000 dinara, u januaru ove godine.

Samo u 2022. godini opredeljena su sredstva za rekordnih 400.000 vaučera u vrednosti od 4,5 milijardi dinara – kazala je za „Novosti“ Tatjana Matić, ministar turizma. – Očekujemo da će se ovakvo interesovanje građana za odmor u Srbiji i fantastična iskorišćenost ovdašnje turističke ponude još više intenzivirati sledeće godine. Najtraženije turističke destinacije za program dodele vaučera su Sokobanja, Zlatibor i Vrnjačka Banja, kao i Ribarska banja, Gornja Trepča, Prolom banja i Lukovska banja. Resorno ministarstvo turizma nastaviće sa aktivnostima koje podstiču unapređenje kvaliteta turističke ponude.

Soko Grad – Foto: Borske Narodne

Kako kaže Matićeva, u narednom periodu nas očekuje završetak projekta obnove predela Ovčarsko-kablarske klisure, proglašenje turističkog prostora „Arheološko nalazište Belo brdo u Vinči, kao i turističkih prostora Petrovaradin, Divčibare, Vranjska i Jošanička banja.

Već godinama uzimam vaučere i suprug i ja idemo u Sokobanju – kazala nam je Rada Dimitrijevska iz Pančeva. – Bilo nam je dovoljno i po 5.000 kada smo dobijali, ali kako je ove godine sve poskupelo, sa 30.000 smo pokrili smeštaj i doručak u hotelu. Penzioneri smo i svaka pomoć nam znači. A za odmor nam ne treba dalek put. Srbija ima predivna mesta za opuštanje i šetnju.

Vaučere najviše uzimaju penzioneri, ali i zaposleni, nezaposleni i studenti.

RASPRODATO

BAUČERI su rasprodali skoro sav hotelski i apartmanski smeštaj u Kladovu. Ovih dana teško je doći do sobe u Kladovu, a kažu da će tako biti sve do 15. oktobra. Do tada je sve rezervisano. Slična situacija je i na drugim destinacijama, a nadležni kažu da se broj ugostiteljskih objekata povećava. Naročito ove godine, kada je i vrednost vaučera porasla sa 5.000 na 15.000 dinara.

Izvor: Novosti

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име