PočetnaIstočna SrbijaBorVIŠE OD POLA MILIONA DINARA ZA OPREMANJE ŠKOLE “3 OKTOBAR”

VIŠE OD POLA MILIONA DINARA ZA OPREMANJE ŠKOLE “3 OKTOBAR”

Bor, 14. jul – Srbija Ziđin Koper uručila je (13. jula) Osnovnoj školi “3 oktobar” donaciju vrednu 600.000 dinara. Sredstva su utrošena za opremanje informatičkog kabineta, kupovinu multifunkcione kompjuterske opreme i dva velika TV uređaja. Nastava u jednoj od većih borskih škola, koju pohađa 700 učenika, biće unapređena primenom modernih digitalnih uređaja.

Snežana Savićević – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Zahvaljujem se kompaniji na vrednoj donaciji našoj školi. Novac smo iskoristili za kupovinu kompjuterske opreme, multifunkcionaog štampača i dva televizora. Ovi pokloni unaprediće obrazovanje naših učenika, naročito u oblasti informacionih tehnologija. Takođe, olakšaće im komunikaciju sa đacima iz drugih evropskih zemalja sa kojima su povezani programom “Internacionalnog prijateljstva”. Sada su stvoreni svi uslovi da zajedno sa vršnjacima iz Portugalije, Francuske i Turske, prate interaktivnu nastavu i neguju prijateljstva – rekla je direktorka ove škole Snežana Savićević.

Zaposleni u ovoj obrazovnoj ustanovi su u znak zahvalnosti priredili srdačan prijem za predstavnike menadžmenta Srbija Ziđin Koper, a zamenik generalnog direktora Zou Gang istakao je da će kompanija nastaviti da pruža nesebičnu pomoć školskim ustanovama u podizanju kvaliteta obrazovanja u Boru i Majdanpeku.

Zou Gang – Foto: I. Mitrović/Srbija Ziđin Koper

Srećan sam što smo doprineli boljem i sadržajnijem obrazovanju učenika ove osnovne škole. Plan kompanije je da i u budućnosti društveno odgovorne aktivnosti usmeri ka ulaganjima u znanje novih generacija. Nadam se da ćemo u saradnji sa Gradskom upravom i lokalnom zajednicom izgraditi bolje uslove školovanja za našu decu – kazao je on.

D. Lilić

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde