PočetnaVestiDruštvoVLADA DONELA ODLUKU O BESPLATNIM UDŽBENICIMA ZA OSNOVCE

VLADA DONELA ODLUKU O BESPLATNIM UDŽBENICIMA ZA OSNOVCE

Srbija, 18. mart – Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici odluku o finansiranju nabavke udžbenika za učenike osnovne škole sredstvima republičkog budžeta za školsku 2023/2024. godinu.

U prvom ciklusu (od prvog do četvrtog razreda) besplatne školske knjige biće nabavljene za matematiku, srpski jezik i književnost, odnosno srpski jezik/maternji jezik, svet oko nas, prirodu i društvo i strani jezik kao obavezni predmet, a u drugom ciklusu (od petog do osmog razreda) za predmete matematika, srpski/maternji jezik, prvi strani jezik, geografija, istorija, hemija, fizika i biologija.

Pravo na dodelu ovih udžbenika imaju učenici primaoci novčane socijalne pomoći, đaci koji se školuju po individualnom obrazovnom planu (IOP), učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji rade po IOP-u, učenici koji se školuju po IOP-3 i drugi učenici kojima su potrebni prilagođeni udžbenici – uvećan font, Brajevo pismo, elektronski format.

Takođe, ovo pravo mogu da ostvare i učenici koju su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete, pod uslovom da su im braća i sestre u sistemu obrazovanja.

Izvor: Danas

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde