PočetnaVestiEkonomija/BIZVLADA SRBIJE DONELA UREDBU O PODSTICAJU RURALNOG TURIZMA

VLADA SRBIJE DONELA UREDBU O PODSTICAJU RURALNOG TURIZMA

U najnovijem koraku ka unapređenju ruralnog turizma, Vlada Srbije je usvojila Uredbu o uslovima, načinu dodele i korišćenja sredstava podsticaja. Ministarstvo turizma i omladine saopštilo je da će se po prvi put za ovu svrhu bespovratno dodeliti 150 miliona dinara.

Pravo na ova sredstva imaju seoska turistička domaćinstva, salaši i etno kuće evidentirani u informacionom sistemu E-turista. Ovaj novi podsticaj namenjen je dogradnji, rekonstrukciji i dodatnom opremanju postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj, prenosi Beta u svom izveštaju.

Prema saopštenju Ministarstva turizma i omladine, maksimalna visina podsticaja po projektu iznosiće 2,9 miliona dinara. Ipak, korisnici će morati da obezbede sopstveno učešće u iznosu od deset odsto ukupne vrednosti investicije.

Javni poziv za podnošenje zahteva za sredstva biće dostupan na zvaničnom sajtu Ministarstva turizma i omladine osam dana nakon stupanja na snagu Uredbe. Ovo znači da će zainteresovana domaćinstva moći da konkurišu za podršku u skladu sa novim uslovima i smernicama Vlade Srbije.

Ovaj potez predstavlja ključni korak ka podsticanju ruralnog turizma u zemlji, istovremeno pružajući podršku lokalnim zajednicama. Uvođenje bespovratnih sredstava otvara nove mogućnosti za razvoj turističkih destinacija izvan urbanog područja, doprinoseći očuvanju tradicije i kulturne baštine Srbije.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde