VUČIĆ: NEĆE BITI DOVOLJNO HRANE, MORAMO DA RAZMIŠLJAMO KAKO DA PREŽIVIMO

0
129
Predsednik Vučić u novom borskom rudniku Čukaru Peki - Foto: Print Screen YouTube
ČITAJ MI!

Beograd, 15. maj – Komentarišući izjavu specijalnog izaslanika Nemačke za Zapadni Balkan, Manuela Zaracina, da Kosovo ima podršku Nemačke za članstvo u Savetu Evrope, Vučić je rekao, u današnjem intervjuu za TV Prva, da je bolje određene stvari prećutati.

Trebalo bi razmišljati hoćemo li imati dovoljno benzina, uglja, gasa… Hoćemo li moći da preživimo. Zima koja dolazi biće najteža na planeti zemlji u poslednjih 70 godina. Problem je što niko ne želi nikog da čuje, osim svog navijačkog stava. Ono što je sigurno to je da će nedostajati mnogo hrane. Energenata ima dovoljno, ali zbog sumanute politike sa svih strana, oni neće biti dostupni. Ne zato što nema dovoljno. Međutim, hrane neće biti dovoljno i to vam sad saopštavam sa sigurnošću“, rekao je on.

Vučić je dodao da 25 odsto svetskog tržišta neće imati hleba.

Od trenutka kad je Indija zabranila izvoz pšenice, skočila je cena. Mnogo je problema. Rusija je zabrinala izvoz… Sve stvari moraju da se posmatraju zajedno, a ne izolovano. Nemojte da se ponašamo kao da se ništa oko nas ne dešava, imamo uslove gotovo proglašenog svetskog rata i svetskog sukoba. Morate da imate u vidu da mi ove godine trošimo gotovo 50 odsto više benzina nego prošle godine„, rekao je, između ostalog, Aleksandar Vučić u današnjem intervjuu TV Prva.

Izvor: Nova

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име