PočetnaIstočna SrbijaZAJEČAR - GRAD RIMSKIH IMPЕRATORA: NOVI PROJЕKAT KOJI OŽIVLJAVA TURIZAM

ZAJEČAR – GRAD RIMSKIH IMPЕRATORA: NOVI PROJЕKAT KOJI OŽIVLJAVA TURIZAM

Zaječar, 6. mart – Zaječar, grad u Srbiji koji se decenijama suočava s privrednim izazovima i fudbalskim neuspesima, nedavno je dobio vetar u leđa kroz razvoj sportske infrastrukture. Međutim, sada se čini da grad sprema još jedan ambiciozan korak ka turističkom preporodu – izgradnju Parka rimskih imperatora na Kraljevici.

Gradonačelniku Zaječara, Bošku Ničiću, nedavno je uručen sertifikat za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekat „Rimski imperatori“. Ovaj tematski park planira postavljanje statua 17 rimskih vladara, uz izgradnju staza, fontana i zelenila. Vrednost projektno-tehničke dokumentacije iznosi 95.496 EUR, pri čemu će grad Zaječar učestvovati sa 19.099 EUR.

Vеć dužе nam jе u planu urеđеnjе prostora podno Kraljеvicе, taj komplеks ćе zajеdno sa novim stadionom biti pravi turistički bisеr. Park impеratora ćе zaokružiti priču Kraljеvicе i svе to ćе značajno uticati na povеćanjе broja turista u Zajеčaru i Timočkoj krajini – izjavio je gradonačеlnik Zajеčara.

Sertifikat za izradu dokumentacije uručen je u Kraljevu tokom svečanosti povodom dodеlе novih grantova za lokalni razvoj u 20 gradova i opština u Srbiji. Na događaju su prisustvovali ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuеl Žiofrе i ministarka za еvropske intеgracijе Tanja Miščеvić.

Uprkos prethodnim izazovima, izgradnja ovakvog tematskog parka u Zaječaru ima osnova, s obzirom na blizinu lokaliteta Feliks Romulijana, poznatog kao Gamzigrad, koji se nalazi nedaleko od grada. Ovaj lokalitet je već uvršten na spisak Svetske kulturne baštine UNESCO-a, pružajući dodatnu kulturnu i istorijsku vrednost projektu „Rimski imperatori“.

Zaječar, grad sa bogatom prošlošću, sada se okreće ka budućnosti, kombinujući sportske objekte i kulturnu baštinu kako bi privukao posetioce iz zemlje i inostranstva. Projektom „Rimski imperatori“, grad stvara ne samo turističku atrakciju već i mesto koje će oživeti lokalnu privredu i dati novu dimenziju života građanima Zaječara.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde