PočetnaIstočna SrbijaZAJEČAR OD DRŽAVE DOBIO NOVI STADION, A TIMOK ISPAO U ČETVRTU LIGU

ZAJEČAR OD DRŽAVE DOBIO NOVI STADION, A TIMOK ISPAO U ČETVRTU LIGU

Zaječar, 24. maj – Porazom od Topličanina, minulog vikenda ugašena je i poslednja nada FK Timok iz Zaječara, da će od naredne sezone igrati utakmice Srpske lige “Istok” na novom stadionu. Kako sada stvari stoje, Timok ide u niži rang – Zonu “Istok”.

I pored toga što je probijen termin za izgradnju novog stadiona u Zaječaru, ne zna se tačan datum završetka radova. Nezvanično – radovi će trajati još oko dva meseca.

Međutim, i pored toga, kada stadion bude završen, postavlja se pitanje – da li se on pravi za fudbal u četvrtom rangu takmičenja, pošto je Timok porazom od Topličanina, izgubio i matematički šansu, da zadrži srpskoligaški status.

Izgleda da će na novom, modernom stadionu kapaciteta 8200 mesta, od naredne sezone pored domaćina Timoka, igrati OFK Knjaz, Hajduk Veljko, Rtanj, OFK Zlot, Rajko Mitić, Lužnica, Jedinstvo, Tanasko Rajić, Bor, i drugi učesnici Zone “Istok”.

Gradom na Timoku, nezvanično se govori, da će uslediti spajanje Timoka sa nekim klubom, tako da će takmičenje nastaviti u višem rangu, ali dok se to ne dogodi, ostaju samo nagađanja i čaršijske priče.

Timok je ove godine promenio tri trenera, a sezonu je započeo sa mladim igračima, pošto su igrači, koji su ispali iz Prve lige Srbije, odmah napustili klub. Tako da se veći uspeh nije očekivao, ali se niko nije nadao ispadanju.

Upitali smo Zaječarce za komentar, šta da se radi sa novim stadionom, pošto Timok od iduće sezone najverovatnije igra u četvrtom rangu takmičenja, ali oni nisu bili voljni da govore za Danas osim jednog koji je kazao da je sve “bruka”.

Džaba nam se sve daje, kada nema ko to da uzme. Protiv sam bio izgradnje ovog stadiona, ali šta da se radi. Sada igramo seosku ligu, a stadion za Ligu šampiona – bruka”, poručio je on.

Marta meseca upitali gledaoce na meču kada je Timok bio domaćin, šta miše o fudbalu i klubu iz Zaječara, kao i izgradnji novog stadiona. Odgovor je bio sledeći:

Za ove je i poljanče Marakana. Za koga se pravi novi stadion u Zaječaru sa preko 8.000 mesta kada utakmice gleda tek 200 ljudi”.

Podsećamo, i fudbaleri Loznice, klub kojem je država upravo izgradila novi, moderan stadion, su porazom od Metalca iz Gornjeg Milanovca (1:0) i teoretski, ispali iz Prve lige Srbije.

Izvor: Danas

RELATED ARTICLES
Continue to the category

ODGOVORI

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde